Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
30°C
Tuuli: 3 m/s LEL
 

Pekolan Isku: 70-vuotiaan seuran toiminnanjohtaja Ville Karvisen työarkea

IMG_2577Pekolan Iskun ja Parolan Visan toiminnanjohtaja Ville Karvisen työpäivistä mikään ei ole samanlainen ja työn vaihtelevuus onkin yksi iso positiivinen asia Karvisen mielestä.

Kuinka päädyit Pekolan Iskun seuratyöntekijäksi ja nykyiseen toiminnanjohtajan pestiin?

Olen ammatiltani erityisryhmien liikunnanohjaaja. Sitä kautta päädyin Pekolan Iskun ja Parolan Visan ohjaustoimintapäälliköksi noin 6 vuotta sitten. 1,5 vuotta sitten siirryin seurojen toiminnanjohtajaksi. Ohjaustoiminnanpäällikkönä ollessani sain seurata silloisen toiminnanjohtajan Janne Oksasen työskentelyä, joten tähän nykyiseen pestiin oli suhteellisen helppo siirtyä kun tiesi suurinpiirtein mitä työ pitää sisällään ja mitä se vaatii.

Mitä työsi seurojen toiminnanjohtajana pitää sisällään?

Työtehtävien skaala on melko suuri. Periaatteessa minun tulisi olla seurojen kaikesta toiminnasta perillä, vaikka se ei olekaan käytännössä aina mahdollista. Onneksi tukenani on seuran muut työntekijät, seurojen hallitukset ja eri ryhmien ja joukkueiden johdot. Isoimpina tehtävinäni on yhteistyökumppaneiden hankkiminen sekä seuratoiminnan kehittäminen. Peliasujen hankkiminen ja painatus kuuluu myös minun tontilleni. Järjestän tapahtumia ja toimin tiedottajana ja välilinkkinä joukkueiden ja kunnan suuntaan. Ohjaustoiminnan puolella muun muassa prinsessa/batman -futiksen ja sählykerhojen organisoiminen kuuluu myös minun vastuulleni. Ohjaan myös tällä hetkellä ikäihmisten kuntosalia ja jumppaa.

Mikä työssäsi on mielekkäintä?

Ihmisten kanssa työskentely on mielekästä. Olen saanut tutustua ihmisiin laidasta laitaan, joten sosiaalinen kanssakäyminen on ehkä se suurin kantava voima. Työskentely ikäihmisten parissa on minulle myös tärkeätä. Työni on laajuuden takia erittäin vaihtelevaa ja työtäni voi verrata yrittäjyyteen. Työssäni on paljon omaa vapautta kuinka viedä asioita eteenpäin.

Mikä on työssäsi haastavinta?

Työtä ja vastuuta on paljon. Myös stressin määrä tuntuu olevan vakio usein. Koko ajan on monta rautaa tulessa ja ongelman ratkaisutaidot ovat välillä suurellakin koetuksella, mutta niistä on aina selvitty.

Onko sinulla tulevaisuudensuunnitelmia työsaralla?

Pidän työstäni paljon ja tähtäimessä on kehittää seuratoimintaa entisestään ja keskittyä viemään toimintaa täysillä eteenpäin.

Mitä itse harrastat?

Pelaan golfia Hattula Golfissa ja käyn kuntosalilla.

Kuvaile Pekolan Iskua seurana?

Pekolan Isku on perinteikäs seura, jolla on vahva jalansija hämäläisessä urheilukentässä.

Miksi kannattaa harrastaa Pekolan Iskussa?

Harrastaminen on Pekolan Iskussa taloudellisessa mielessä halpaa, kuitenkaan toiminnan laadukkuudesta tinkimättä. Pyrimme pitämään sen jatkossakin näin. Ohjaustoimintaa on monen ikäiselle, sillä Pekolan Iskussa pääsee harrastamaan päiväkoti-ikäisistä ikäihmisiin.

Miia Salminen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.