Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Pentti Pietilä ja Seppo Kopra nyt perussuomalaisten ehdokaslistalle

Hattulan perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pasi Niemi (kuvassa vas.), puheenjohtaja Jaana Laine ja hallituksen jäsen Vesa Perälä ovat kaikki ehdolla vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Nykyisin keskustan valtuutettuina istuvat maanviljelijä Pentti Pietilä ja opettaja Seppo Kopra asettuvat kevään 2021 kuntavaaleissa Hattulan Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiksi. Pietilä asettuu ehdolle Perussuomalaisten puolueen jäsenenä, ja Kopra sitoutumattomana.

Perussuomalaisilla on Hattulassa koossa jo 12 hyväksyttyä ehdokasta huhtikuussa 2021 järjestettäviin kuntavaaleihin. Kokeneiksi kuntapoliitikoiksi luonnehdittavien Jaana Laineen, Seppo Söderlundin ja Ari Saruston ohella mukana on myös ensimmäistä kertaa ehdolla olevia.

Hattulan Perussuomalaiset painottavat asioiden hoitamisessa avoimuutta. Avoimuus on luottamuksen ja yhteistyön perusta. Avoimuuden yhteiskunnallinen merkitys tulee kasvamaan lisää, kun päätöksentekoa digitalisoidaan ja automatisoidaan. Tämä perussuomalaisten mukaan koskee kaikkia osapuolia kuntapolitiikassa, niin virkamiehiä, luottamushenkilöitä kuin kuntalaisiakin.

– Tietyt suomalaiset perusarvot toteutuvat perussuomalaisten politiikassa parhaiten ja selkeimmin, kertoo paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja ja tuleva kuntavaaliehdokas Pasi Niemi oman puoluevalintansa perusteiksi.

– Pieni ja piskuinen Suomi on menestynyt aika hyvin ja näistä arvoista on hyvä pitää jatkossakin kiinni, Niemi jatkaa

Puolustusvoimissa 16 vuotta työskennellyt ja nyt lähes 20 vuoden ajan teollisuuden parissa toiminut Niemi uskoo, että politiikassa onnistutaan parhaiten tekemällä yhteistyötä.

– Kuntatasolla täytyy muistaa, että täällä ei tehdä valtakunnan politiikkaa. Valtakunnallisten ristiriitojen ei pitäisi näkyä täällä. Yhdessä hommaa pyöritetään ja onnistutaan jos onnistutaan.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Laine sanoo, että ehdokashankinta lähti täydellä painolla liikkeelle vasta vuoden 2021 alusta. Ehdokkaita ja kiinnostuneita on ilmaantunut entistä enemmän tammikuun kuluessa. Kiinnostusta nostanee Perussuomalaisten menestys valtakunnan tasolla.

Tämä menestys on hänen mukaansa heijastunut myös Kanta-Hämeen Perusnaisiin, jonne jäseniä kuulemma suorastaan vyöryy. Paikallistasolle maakunnallisen naisjärjestön suosio ei vielä ole heijastunut, ja Hattulassa perussuomalaiset täydentäisivät ehdokaslistaansa mieluusti vielä naisehdokkailla ja nuorilla ehdokkailla.

– Perussuomalaiset julkaisivat 25.1.2021 yhteisen kuntavaaliohjelmansa. Paikallisesti vaadimme avointa ja läpinäkyvää hallintoa virka- ja luottamusmiehiltä, sanoo Jaana Laine.

Hänen mukaansa parasta demokratiaa olisi, jos veronmaksajaa kuunneltaisiin kunnassa enemmän.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.