Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Pia-Maria Haltia HAMIn rehtoriksi

Pia-Maria Haltia. Kuva: HAMI.

Hämeen ammatti-instituutin (HAMI) uudeksi rehtoriksi on nimitetty vararehtorina aiemmin toiminut Pia-Maria Haltia.

Haltia on toiminut rehtorin viransijaisena viime lukuvuoden ja vararehtorina useita vuosia.

Rehtorina hän haluaa jatkossakin turvata laadukkaan opetuksen, ohjauksen ja opiskelijoiden jatko-opintopoluista sekä työllistymisestä huolehtimisen.

– Opiskelijoiden hyvinvointi, inhimillinen työskentelykulttuuri ja kansainvälisyyden lisääminen ovat minulle keskeisiä tavoitteita. Lisäksi on tärkeää kehittää aluetta yhdessä muiden toisen asteen oppilaitosten kanssa sekä tehdä tiivistä yhteistyötä HAMKin kanssa yhteisillä kampuksillamme.

Haltian mukaan HAMI on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti valtakunnallisten koulutuspoliittisten tavoitteiden mukaisesti. Myös opiskelijamäärät ovat olleet nousussa.

Hänen mukaansa HAMIlla on oma, vahva luonnonvara-aloihin nojaava profiili sekä valtakunnallisesti katsoen ainutlaatuiset meijerialan ja liikenneopetusalan koulutukset.

Haltia tuli Hämeen ammattikorkeakoulun täydennyskoulutusyksikköön vuonna 2001 ja työskenteli useita vuosia myös yrittäjyyden ja liiketoiminnan yksikössä.

Vuonna 2015 hän siirtyi HAMIin johtamisen ja esihenkilötyön koulutuksen päälliköksi ja lehtoriksi.

Haltialla on ammatillisen opettajan koulutus ja työnohjaukseen ja työyhteisösovitteluun liittyvää osaamista. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri.

HAMI on toisen asteen ammatillinen oppilaitos, jossa voi opiskella maatalousalaa Mustialassa, metsäalaa Evolla, meijeri- tai liha-alaa Sairiossa, puutarha-alaa Lepaalla sekä liikenneopetusta Hämeenlinnassa.

Johtamisen koulutuksia toteutetaan Lepaalla ja verkko-opintoina. Lisäksi HAMI tarjoaa monipuolista täydennyskoulutusta ja kehittämispalveluja organisaatioille ja yksityishenkilöille.

Hämeen ammatti-instituutin ylläpitäjänä toimii Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n tytäryhtiö Hämeen ammatti-instituutti osakeyhtiö.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.