Maanantai 22.04.2019
Nimipäivät: Alina
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
8°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Piela Auvinen toimintaansa kehittävän Päivölän koordinoivaksi opettajaksi

Valkeakosken Tarttilassa, Emil Vikströmin Visavuoren ja Voipaalan taidekeskuksen läheisyydessä sijaitsevan Päivölän opiston linjat ovat tunnettuja yliopistoyhteistyöstään.

Yhtenä näistä on Kuvataidelinja, jossa opintoja tarjotaan sekä arkkitehti-, että kuvataideopiskelijoille.

Kummallakin linjalla voi valmistautua tuleviin yliopisto-opintoihin ja suorittaa samalla jo opintopisteitä Lapin avoimen yliopiston kanssa yhteistyössä tehtävien kuvataiteen perus- ja aineopintojen ansiosta.

Vuosi Päivölässä ei siis ole välivuosi, vaan vie opintoja oikeasti eteenpäin. Linjalla voi suorittaa myös kuvataiteen ammatillisia erikoistumisopintoja.

Taidetta ja arkkitehtuuria opettaa kahdeksan kuukauden opintojakson aikana yli kymmenen alan ammattilaista.

Linjan johtajana toimii sen perustaja TaM Satu Kiuru. Tänä vuonna linjalla koordinoivana opettajana aloitti kuvataiteilija (YAMK) ja kulttuurialan opettaja (AmO) Piela Auvinen Kiurun työskennellessä päätoimisesti taiteellisen väitöstutkimuksensa parissa.

Linjan suosio on selkeästi kasvussa ja oppilasmäärän kasvun ansiosta linja on saanut käyttöönsä entisten tilojensa lisäksi myös Päivölän vanhan päärakennuksen juhlasalin piirustus- ja maalaussalikseen. Kuvataidelinja kehittää toimintaansa jatkuvasti taiteen ja kulttuurin alueella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.