Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Piela Auvinen vastaanotti palkinnon teoksestaan Firenzen Biennaalissa

Hattulalainen kuvanveistäjä (YAMK) ja keraamikko (AMK) Piela Auvinen esittäytyi kutsuttuna taiteilijana kansainvälisen nykytaiteen näyttelyssä, Firenzen Biennaalissa, keraamisella installaatiollaan ”Water Drops”.

Vuodesta 1997 lähtien pidetyn biennaalin teema tänä vuonna juhlisti Leonardo da Vincin perintöä ja luovuutta. Osallistuvia taiteilijoita biennaalissa oli lähes 500. Vieraillessaan biennaalissa Auvinen vastaanotti myös biennaalin ”Lorenzo il Magnifico” -palkinnon sijoittuen toiseksi taidekeramiikan sarjassa.

– Palkinto tuli täytenä yllätyksenä. Kuulin kyllä seremoniasta, mutten siihen ehtinyt osallistua. Myöhemmin aloin saada onnitteluja taidekuraattoreilta ja pitihän se sitten mennä paikan päälle selvittämään, mistä on kyse. Siitähän alkoi sitten sellainen pieni kohina biennaalissa onnitteluineen ja valokuvaustilaisuuksineen, kertoo Auvinen.

Teos herätti paljon huomiota ja kiinnosti myös monia taidekuraattoreita. Lopputuloksena se jää Italiaan ja on varattu ensi vuonna pidettävään kansainväliseen näyttelyyn.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.