Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Piela Auvisen lopputyö Kaapelitehtaan Puristamolle

Piela Auvinen.

Hattulalaisen keraamikko, kuvataiteilija ja kulttuurialan opettaja Piela Auvisen lopputyö on nähtävillä Kaapelitehtaan Puristamolla Helsingissä 24.3.-5.4. (MOS18 – Masters of Saimaa).

Auvinen valmistuu yhdessä seitsemän muun opiskelijan kanssa kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneena, mikä vastaa maisteritutkintoa.

Näyttelyssä nähtävänä oleva sata keraamista naamiota käsittävä teos ”License to Express”, perustuu sosiaalisen median kautta pyydettyihin selfieihin, joissa henkilöt ovat saaneet ottaa kasvoilleen haluamansa ilmeen.

Kuten ilmeet kasvoilla saattavat olla nopeasti vaihtuvia, yhtälailla jokainen naamio on veistetty mahdollisimman lyhyessä ajassa. Teemoja teoksen takana ovat muun muassa ilmeen ja ilveilyn vapaus, yhdenvertaisuus sekä kosketuksen tärkeys. Naamioita pääsee vapaasti koskemaan ja kokeilemaan.

Näyttelyn lisäksi Auviselta ja hänen puolisoltaan Peter Rautaselta on juuri julkaistu runokirja ”Koti, uskonto ja isänmaa –haikuja elämästä”. Runokirjan jokainen aihe sisältää haikun kummaltakin; kaksi ihmistä, kaksi näkökulmaa. Yksittäinen haiku toimii itsenäisenä teoksena, mutta yhdessä ne muodostavat uuden runon.

Auvinen työskentelee tällä hetkellä monipuolisesti kulttuurikentällä; tekee taidetta, töitä graafisena suunnittelijana, on ollut mukana monenlaisissa taideprojekteissa sekä toimii tällä hetkellä Suomen toiseksi suurimman taideyhdistyksen, Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen, tiedottajana.

Hänen töitään on esillä myös Hämeenlinnan taidemuseossa ”VIIVA- Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry 70 vuotta” –näyttelyssä 23.3. – 13.5.

FAKTA

  • Piela Auvinen (s. 1981) on Hattulassa Leteensuolla asuva kuvataiteilija, keraamikko (AMK) ja kulttuurialan opettaja (AmO). Hän käyttää ja tarkastelee teoksissaan savea monipuolisesti eri tekniikoilla. Keskeistä hänen työskentelyssään on kokeilu, materiaalin tutkimus, tekniikan hallinta ja usein myös leikkimielisyys.
  • Auvinen on empaattinen ihmismielen tarkkailija sekä kuvaaja. Hän pyrkii usein töissään mahdollistamaan koskettamisen. Auvinen on kulttuurin moniosaaja, ikuinen opiskelija, tinkimätön ja kunnianhimoinen sekä pyrkii kaikessa pidemmälle ja syvemmälle.
  • Avoimuus, ennakkoluulottomuus, uteliaisuus sekä mielenkiinto erilaisia ilmiöitä kohtaan antaa Auviselle aiheita teoksiin. Savi taiteellisen kommunikaation ilmentymänä on kulkenut hänen mukanaan pienestä pitäen ja sen merkitys Auviselle kasvaa vuosi vuodelta.

(Lähde: Piela Auvisen Artist Statement).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.