Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Räikee katutaide valtasi Parolan

Hattulan katutaiteilijat halusivat armeijan värien näkyvän teoksessaan. Kuvat: Juha Reinikainen.

Spraymaalipurkit pitivät suhinaansa Parolassa perjantaina, kun Parolan lukion ykkösluokkalaiset maalasivat kuvataideopettaja Päivi Grönbergin opastuksella bussikatosta Hattulantien ja Merventien risteyksen kohdalla uuteen uskoon.

Kuviksen kakkoskurssilaiset osallistuivat ARXin Räikee-katutaidefestivaaliin spreijaamalla kotikyläänsä uuteen uskoon. Katutaidefestaria vietetään jo seitsemättä kertaa mutta Hattula on mukana nyt ensimmäistä kertaa.

Elias Mustonen maalasi bussikatosta osana Räikee-katutaidefestivaalia.

Kunta oli myöntänyt luvat kaikkiaan kolmen bussipysäkin maalaamiselle. Bussipysäkeistä kaksi muuta sijaitsee Katinalantiellä.

– Aihe on ihan oppilaslähtöinen siltä pohjalta mitä tulee mieleen Parolasta. Armeijakuosi ja Parola-teksti tuli monelle mieleen, yläasteen ja lukion kuvataideopettaja Grönberg kertoi.

Työ eteni oppien ja kokeilemalla sillä teoksen toteuttaminen spraymaalaamalla on Grönbergin mukaan yllättävän haastavaa.

– Myös vanhalle koulurakennukselle tulee maalausseinä, hän kertoi.

Hattulantietä Parolaan saapuvaa tervehtii nyt uniikki katos.

Räikee-festivaalin toteuttaa Hämeenlinnan kaupungin nuorisokulttuuri. Festivaalin ajatus on lisätä alueiden viihtyvyyttä värittämällä ne kuratoidusti.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.