Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

SIVISTYS JA HYVINVOINTI: Puheenjohtaja Päivi Luopajärvi haluaa vuoropuhelua kuntalaisten kanssa

Päivi Luopajärvi Hattula-Pirtin ulkoportailla. Hattula-Seuran varapuheenjohtajana toimiva Luopajärvi iloitsee pirtin pop up -kesäkahviloiden saavuttamasta suosiosta. Kuva: Juha Reinikainen.

Kaksivuotiskauden Hattulan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana aloittanut Päivi Luopajärvi (sd.) sanoo työelämässä oppineensa arvostamaan dialogista eli vuoropuheluun perustuvaa johtamistapaa. Tämä hänen mielestään sopii myös kunnallisiin luottamustehtäviin.

– Pidetään yleisötilaisuuksia ja ollaan läsnä. Olen ollut pitkään esihenkilötyössä ja uskallan astua esiin ja ottaa vastaan kritiikkiäkin, hän sanoo.

Päivi Luopajärven työura on kulkenut terveydenhuollon ammattitehtävistä alan esimiestehtäviin. Matkalle on mahtunut muun muassa Mehiläisen valtakunnallinen myynti- ja markkinointipäällikön pesti. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan johtamisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Luopajärvi toimii nykyisin Kanta-Hämeen hyvinvointialueella ikäihmisten palvelujen lähijohtajana.

– Hattulaan muutin mieheni kanssa neljä vuotta sitten pääkaupunkiseudulta lähelle lapsenlapsia. Vantaalla olin aikanaan politiikassa mukana, mutta sen jälkeen oli pitkä tauko. Täällä tuli taas tunne, että voisin tulla mukaan vaikuttamaan kunnan asioihin, Päivi Luopajärvi kertoo.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta on toinen kahdesta lautakunnasta, joille hyvinvointialueiden maailmassa jakautuu suurin osa käytännön päätösvallasta.

– Puheenjohtajuus on tärkeä ja laaja tehtävä. Lautakunnan päätösvastuulle kuuluu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukiokoulutuksen sekä vapaan sivistystyön palvelut. Päättäjien tehtävä on miettiä, miten palvelut pitäisi järjestää, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin ihmisiä, tuore puheenjohtaja kiteyttää.

Päätösten vaikutuksia pitää Luopajärven mielestä pystyä miettimään aina yksilötasolle asti ja miettimään päätösten seuraukset mahdollisimman hyvin.

– Hattulan palveluverkkoon etenkin kouluverkkoon liittyvät asiat tulevat puhuttamaan varmasti lähitulevaisuudessakin. Tahtotilana on pyrkiä pitämään myös kylät elinvoimaisina kyläkouluineen, keskustan palveluiden kehittämisen ohella. Tämä on niin uniikki, historiallinen kunta Hämeenlinnan kupeessa, meillä on kaikki mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa Kanta-Hämeen helmeksi.

Päivi Luopajärveltä liikenee luottamustoimien lisäksi aikaa myös musiikille. Hän on opiskellut huilunsoittoa ja soittaa nykyisin Hattulan Viihdesoittajissa. Hattula-Seurassa Luopajärvi on varapuheenjohtaja.

– Kesän pop up -kahviloissa on käynyt yli 3.000 ihmistä, kun heitä viime kesänä oli noin 1.400, iloitsi Luopajärvi kesäkahviloiden viimeisenä toimintapäivänä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.