Sunnuntai 26.09.2021
Nimipäivät: Kuisma
Hämeenlinna
Selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s PPL
 

SM-kultamitalisti treenaa nyt Gymnaestradaan

515_685x937Pappilanniemessä asuva Amanda Virkkunen kuuluu Suomen kärkinimiin nuorten rytmisessä voimistelussa. Hämeenlinnan Voimisteluseuraa edustava Amanda voitti toukokuussa joukkuekisan SM-kultaa nuorten maajoukkueen mukana. Amanda oli maajoukkueessa myös rytmisen voimistelun EM-kisoissa Minskissä, jossa nuorten joukkue sijoittui 14:ksi. Samoissa kilpailuissa naisten tiimi Jouki TikkanenEkaterina Volkova sijoittui kuudenneksi eli parhaalle suomalaissijalle kautta aikain. Yläastetta käyvä Amanda on 13-vuotias eli kisaa nuorten sarjassa vielä ensi vuonnakin.

Oletko jo miettinyt, aiotko tavoitella menestystä rytmisessä voimistelussa myös tulevina vuosina?

– Olen ajatellut, että mahdollisimman pitkälle haluan jatkaa.

Milloin ja missä aloitit lajin ja mahtuuko ohjelmaan nykyään muita harrastuksia?

– Aloitin viisi- tai kuusivuotiaana Hämeenlinnan Vomisteluseurassa. Muita urheiluharrastuksia minulla ei ole ollut, viulunsoittoa harrastin jonkin aikaa mutta se jäi, kun ei oikein ollut aikaa harjoitella.

Eli ensimmäinen harrastuksesi on se, mihin jäit koukkuun. Mikä rytmisessä voimistelussa kiehtoo?

– Laji on monipuolinen ja siinä oppii uutta koko ajan.

Hämeenlinnan Voimisteluseurassa on tällä hetkellä peräti kolme nuorten maajoukkueeseen kuuluvaa rytmistä voimistelijaa. Kerro, miten maajoukkueurheilija harjoittelee.

– Seuran harjoituspaikka on Tavastia-Areena ja normaaliviikolla meillä on viisi tai kuusi harjoituskertaa. Harjoitukset ovat puhtaasti lajiharjoitteita. Treenaamme ohjelmaa musiikin kanssa ja muun muassa heittoja tietyn määrän. Seuran taso riippuu valmentajista ja tällä hetkellä olen tyytyväinen valmennukseen.

Miten maajoukkue virittäytyi EM-kisoihin ja minkälainen tunnelma omasta suorituksesta jäi?

– Ennen EM-kisoja meillä oli ulkomailla viidet kilpailut. EM-kisoissa joukkueemme teki ekassa näytössä kaksi virhettä mutta toinen oli tosi hyvä.

Aloitat syksyllä kahdeksannen luokan koulussa. Miten urheilun ja koulutyön yhteensovittaminen on onnistunut?

Maajoukkueessa olo on vaatinut poissaoloja koulusta mutta ei ole haitannut koulumenestystä.

Arvokisat ovat takana, mikä on harjoitustahti tällä hetkellä?

– Kilpailuja ei enää ole tällä kaudella. Nyt harjoittelemme Gymnaestradaa, heinäkuussa Helsingissä järjestettävää isoa kansainvälistä voimistelufestivaalia varten.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.