Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Sonja Kalliolta lauantaina vinkkejä pyörän varusteluun

Sonja Kalliolta voi kysyä vinkkejä ajokalustoon liittyen huomenna kello 10 ja kello 12.

Sonja Kalliolta voi kysyä vinkkejä ajokalustoon liittyen huomenna kello 10 ja kello 12.

Hattulasta lähtöisin oleva Sonja Kallio esittelee huomenna lauantaina kisakalustoaan Parolassa ja antaa yhdessä Jukka Vastarannan kanssa vinkkejä kisapyörän varusteluun. Pyöräliike Hatusella järjestettävään Specialized-teemapäivään kuuluvat esittelyt alkavat kello 10 ja kello 12.

Kallio on 28-vuotias kestävyysurheilija.

– Asuin koko ikäni Panssarimuseon kupeessa ja kävin koulut Parolassa aina lukion loppuun asti. Tämän jälkeen opiskelut veivät Tampereelle ja valmistuin syksyllä 2012 energiatekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta, hän kertoo.

Sonja Kallio on edennyt pitkän tien aktiivisesta ja monipuolisesta liikunnan harrastajasta parhaimmillaan täysipäiväisesti harjoittelevaksi urheilijaksi.

– Lapsesta asti harrastin liikuntaa aktiivisesti ja kokeilin erilaisia lajeja. Jossain vaiheessa lajeikseni vakiintuivat maastohiihto ja jalkapallo. Pelaaminen jäi kuitenkin lukiossa ja minut tunnetaan varmasti parhaiten maastohiihtäjänä, jossa parhaimman saavutuksen saavutin talvella 2010, kun voitin nuorten Suomen mestaruuden alle 23-vuotiaiden sarjassa.

Kesällä 2008 Kallio aloitti maastopyöräilyn, joka antoi paljon hyvää kesäharjoitteluun maastohiihtoa ajatellen.

– Kävin kisoissa Suomessa ja taskuun tuli muutamia SM-mitaleja. Kesällä 2014 voitin Suomen mestaruuden maastopyöräilyn maratonmatkalla. Tuona kesänä siirryin myös harjoittelemaan täysipäiväisesti edustaen suomalaista Medilaser–Specialized -maastopyörätiimiä.

Kauden 2015 Kallio kisaili Espanjassa hyvällä menestyksellä ja pääsi edustamaan Suomea historian ensimmäisiin Euroopan kisoihin Bakuun, Azerbaidzaniin.

– Samana kesänä kokeilin kisailua myös maastotriathlonissa, joka tuntui todella hauskalta. Kesällä 2016 tavoitteeni ovat maastopyöräilyssä ja normaalissa triathlonissa, jossa aion kisata Finntriathlonin kilpailuissa, hän kertoo.

Pyöräliike Hatusen kanssa tiimi aloitti yhteistyön syksyllä 2015. Hatunen auttaa ajokaluston ja varaosien kanssa niin triathlonin kuin maastonkin puolella.

Tamperelaislähtöinen Jukka Vastaranta on Suomen menestyneimpiä pyöräilijöitä, hän on muun muassa ensimmäinen MM-tasolla maantiepyöräilyssä mitalin saavuttanut suomalainen vuoden 2002 juniorien MM-hopeallaan. Ammattilaisuraa maantieltä Vastarannalla on takanaan muun muassa hollantilaisesta mahtitallista Rabobankista.

Maastopyöräilyssä Vastaranta on juniorien EM-kultamitalisti, joka maantiepyöräilyuransa jälkeen on taas siirtynyt menestyksekkäästi maastopyöräilyyn. Saldona miehellä on muun muassa EM-hopea maastopyöräilyn maratonmatkalta vuodelta 2011 ja MM-kisojen vastaavalta matkalta 5. sija vuodelta 2014.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.