Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

SPR:n Parolan Juttutuvan terveyspiste palvelee nyt kahdesti kuussa

SPR:n Hattulan osaston puheenjohtaja Pia Yli-Pirilä ja terveyspisteen toiminnasta vastaava Hannele Kataja-Saarinen toivottavat myös uudet vapaaehtoiset tervetulleeksi osaston toimintaan.

SPR:n Hattulan osaston tarjoama Terveyspiste palvelee nyt kahdesti kuukaudessa, parillisten viikkojen keskiviikkoina kello 12–14.

– Saimme toimintaamme mukaan eläkkeelle jääneen terveydenhuollon ammattilaisen ja nyt terveyspisteellä on kaksi vapaaehtoista, iloitsee osaston puheenjohtaja Pia Yli-Pirilä.

Terveyspisteen keskeinen palvelu on verenpaineen mittaus ja käynnin yhteydessä kävijälle voidaan tarvittaessa suositella esimerkiksi ajanvarausta terveydenhuollon palveluihin tai vaikka liittymistä johonkin kunnan liikuntaryhmistä. Jutuntekopäivänä paikalla on myös tärkeän yhteistyökumppanin, Hattulan kunnan palveluohjaaja Jenni Jokelainen.

– Täällä voi jutella myös niitä näitä vaitiolovelvollisuuden alaisille vapaaehtoisille. Terveyspiste on matalan kynnyksen paikka ja avoinna kaikille, sanoo terveyspisteen toiminnasta vastaava Hannele Kataja-Saarinen.

SPR:n tehtävänä on toimia viranomaisten tukena, eli hoitoa ei terveyspisteellä tarjota.

– Terveyden edistäminen on osa auttamisvalmiuttamme ja tukea kuten materiaaleja ja koulutusta saamme Hämeen piiristä, Kataja-Saarinen luonnehtii.

Parolan keskustassa toimiva Juttutupa on SPR:n aktiivisen paikallisosaston toiminnan keskus ja monien vapaaehtoistoimintojen kohtaamispaikka.

– Täällä toimii ryhmistä muun muassa neuloosiryhmä, valmiusryhmä, tuolijumppa kerran viikossa ja kerran kuussa kokoontuva Muistikahvila, Yli-Pirilä kertoo.

Valmiusryhmä perustettiin vasta elokuussa ja ryhmään kuuluu jo 15 vapaaehtoista. Paikallisosaston toiminta perustuu vapaaehtoisiin, joita kaikkiaan on tällä hetkellä mukana noin 35.

– Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan, muun muassa ystävätoimintaamme kaivataan ihmisiä. Erityisesti kysellään entistä enemmän henkilökohtaisia ystäviä, puheenjohtaja Yli-Pirilä kertoo.

Paikallisosasto on myös järjestänyt jo vuosien ajan omaishoitajien hemmottelupäivän yhteistyössä ammattiopisto Tavastian kanssa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.