Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

SYYSKUUN HARTAUSTEKSTI: Enkeleitä onko heitä

Olet varmasti kuullut kuinka, joku on sanonut jollekin ”olet enkeli”, tai toinen kertonut kuinka onnettomuudessa ”varmasti enkelit olivat paikalla ja suojelivat”.

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, jolle on annettu myös nimi Enkelien sunnuntai.

Tiedät, että enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. Raamatusta voit lukea kuinka enkeleillä on ollut tärkeitä tehtäviä.

Diakoniatyössä ihmisten kohtaaminen elämän eri vaiheissa on keskiössä. Lähimmäisenä voimme olla kulkemassa palan matkaa niin ilon kuin surun keskellä.

Arki täyttyy monenlaisista tilanteista, joissa joskus tarvitaan apua taakan kantamisessa, neuvonantajaa ja ohjaajaa, kun omat voimavarat ovat uupuneet. Yhteinen ilokin jaettuna kertautuu.

Vierellä kulkijana kohtaamme Kristuksen kaikissa lähimmäisissämme. Osuvasti erään vuoden Yhteisvastuukeräyksen T-paidassa lukikin kysyvästi teksti ”Oletko sinäkin arkienkeli”. Kuka tahansa voi olla enkelinä toiselle, niin sinä kuin minä.

Usein se on pysähtymistä ja toisen ihmisen huomaamista pienillä arkisilla tavoilla. Joskus tarvitaan kuitenkin suuria tekoja, joilla voidaan tehdä isoja muutoksia.

Diakoniatyön tehtävänä on tehdä näkyväksi myös yhteiskunnassa olevia epäkohtia ja nostaa ne tietoisuuteen ja saada aikaan muutoksia. On oltava hiljaisten äänenä ja sorrettujen puolustajana.

Enkelien sunnuntaina alkaa myös Valtakunnallinen Vanhusten viikko, jolloin yhteiskunnan ikääntyneiden jäsenten asioita voidaan nostaa muiden tietoisuuteen.

Elämä on lahja ja jos on saanut lahjaksi pitkän elämän, toivoo varmasti jokainen silloin elää vanhanakin hyvää ja turvallista elämää ja hoivaa sitä tarvitessaan.

Yhteistyössä on voimaa. Kun yhdessä suunnitellaan ja toteutetaan asioita, voidaan saada enemmän aikaan.

Vanhusneuvoston kanssa on jälleen saatu viikon eri päiviin toimintoja. Tarkempi viikon ohjelma löytyy kunnan sivuilta ja lehdistä. Nyt odotetaan osallistujia tulemaan mukaan.

Hattulan seurakuntataloon voit tutustua samalla, kun tulet ja tuot ystävän viettämään tiistaina ehtoollishetkeä, hiljentymään. Eikä tarvitse edes hengästyä kirkkomäessä vaan tulla keskelle kylää, matalan kynnyksen yli.

Keskiviikkona on yhteisen juhlan aika. Paikalle ovat lupautuneet sekä kirkkoherra että kunnanjohtaja ja vauhdikasta konsertista vastaa Kimmo Kopra soittajineen.

Värikylläistä syksyn alkua, enkeleitä ja Taivaan Isän siunausta elämäänne.

Ritva Viitala

Diakoniatyöntekijä

Hattulan seurakunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.