Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Tarmo pääsee tien päälle vasta Bike Show´n jälkeen

553_660x440

Hattulalainen Tarmo Perätalo on pääorganisoija jo viidettä kertaa järjestettävässä Hämeenlinna Bike Show´ssa. Heinäkuun 25. päivänä järjestettävä ilmainen moottoripyörätapahtuma on Tarmolle vapaaehtoisponnistus joka takaa sivutyön noin puoleksi vuodeksi ennen tapahtumaa. Tapahtuma syntyy yhteistyökumppaneiden tuella ilman euronkuvia silmissä.

– Pakko tästä on tykätä, kun voittoa ei tule. Itse pääsen vasta elokuussa ulkoiluttamaan pyörää kunnolla, hän kertoo.

Ajamisen lisäksi Perätalo on rakentanut moottoripyöriä jo parikymmentä vuotta. Harrastus ja 1990-luvulla alkanut moottoripyöränäyttelyiden kiertely jalostui lopulta omaksi tapahtumaksi.

– Bike Show´sta on tarkoitus tehdä vakiintunut tapahtuma jossa kuitenkin aina vuosittain muutetaan jotain. Tänä vuonna uutuutena on Bikenic eli chillailuhenkinen eväsretkitapahtuma Verkatehtaan nurmialueella.

Tapahtuman kokoaminen vaatii kontakteja ympäri Suomen. Yleisönhoukuttimina näytillä on tänä vuonna muun muassa kaksi Nitro HD:ta Euroopan huipulta ja keulimissimulaattori. Vmax Club Finland on tulossa paikalle yli sadan motoristin voimin. Perätalon oma työ moottoripyöräkulttuurin edistämiseksi puolestaan sai juuri tunnustuksen Harley-Davidson Club Finlandilta.

– Kyllä pyöriä myydään suhdanteista riippumatta koko ajan. Tämä on ihanteellinen harrastus jossa unohtaa kaikki huolet, kun lähtee esimerkiksi maaseudulle ajelemaan, hän kuvailee.

Yläkuvassa Perätalon kanssa auringossa paistatteleva, hänen itsensä vuonna 2003 rakentama moottoripyörä on esimerkki siitä, mihin harrastus voi viedä.

– Pyörien rakentelupuolella laki ja säädökset rajoittavat paljon. Samoin moottoripyöräajokortin ajaminen on tehty vaikeaksi, mutta ei tämä silti mikään katoava luonnonvara ole, tuumii Perätalo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.