Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Teemu Heinonen Hattulasta kisaa voitosta tulevaisuuden tähtisäveltäjien finaalissa

Teemu Heinonen Hattulasta on yksi sävellyskilpailun finalisteista.

Ennätyksellisen osallistumisinnokkuuden saavuttanut III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu huipentuu finaalikonsertteihin keskiviikkona 8.11. kello 19 Kotkan konserttitalolla ja torstaina 9.11. kello 19 Kouvolassa Kuusankoskitalolla.

Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan finaalikonsertin jälkeen.

Yksi kymmenestä finalistista on Teemu Heinonen, 17, Parolannummelta. Hän on yksi vanhempien sävellysjuniorien (15-19 v.) viidestä voittajatarjokkaasta.

III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu julkistettiin huhtikuussa 2016. Kilpailuaika päättyi helmikuussa ja kilpailuun saapui määräaikaan mennessä ennätykselliset 42 sävellystä. Näistä 14 osallistui 10–14-vuotiaiden sarjaan ja 28 15–19-vuotiaiden sarjaan.

Finaalikonserttien orkesterina on Kymi Sinfonietta ja kapellimestarina Atso Almila. YLE radioi Kouvolan finaalikonsertin 9.11. suorana lähetyksenä. Kilpailu on ainoa laatuaan Suomessa ja harvinaisuus myös kansainvälisesti.

Sävellyskilpailu on finalisteille pedagoginen prosessi, sillä he osallistuvat oman teoksensa harjoitusprosessiin finaalikonserttiviikolla ja pääsevät kommunikoimaan teoksistaan ja niiden lopullisesta esitysmuodosta kapellimestarin ja orkesterin kanssa sekä kuulemaan sävellyksensä ensimmäistä kertaa elävän orkesterin esittämänä.

Palkinnoiksi on luvassa muun muassa sävellyksenopetusta, sillä kilpailun avulla halutaan ensisijaisesti kannustaa lapsia ja nuoria eteenpäin säveltäjyyden tiellä. Monet edellisten kilpailujen finalisteista ovat sanoneet, että jo finaaliin pääsy ja oman teoksen kuuleminen ammattiorkesterin esittämänä on ollut heille voitto.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.