Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Terveys ja ihmiset kiinnostavat Parolan lukion ylioppilasta Salla Äijänahoa

Salla Äijänaho tykkäsi opiskelusta Parolan lukiossa. Tuoreen ylioppilaan suunnitelmissa on jatko-opinnot terveystieteen alalla.

Poikkeukselliset lukiovuosien kokemukset leimasivat tänä keväänä Parolan lukiosta ylioppilastutkinnon suorittaneiden 33 nuoren taivalta kohti valkolakkia.

– Ikäluokan kesken on ollut muun muassa whatsupissa paljon puhetta koronan aiheuttamista poikkeusoloista. Se, ettei yo-juhlia järjestetä on iso juttu. On oltu tosi pettyneitä, sillä moni on odottanut juhlaa. Juhla on nyt siirretty ihan elokuun lopulle eli emme saa kokea samanlaista juhlaa kuin muut ikäluokat, kertoo tuleva tuore ylioppilas Salla Äijänaho.

Jo ennen maailmanlaajuista pandemiapelkoa lukiolaiset ovat saaneet seurata ja olla mukana käymässä keskustelua Parolan lukion tulevaisuudesta.

– Aika paljon kaikenlaista on saatu kokea jo sinänsä stressaavien lukio-opintojen ohella. Olemme varmasti ainakin oppineet sellaisia selviytymiskeinoja mitä muuten emme olisi oppineet, pohtii Salla.

Päällimmäisiksi hänellä kuitenkin jäävät hyvät muistot.

– Tykkäsin opiskelusta. Lukio oli tosi kiva ja olen tyytyväinen, että päädyin Parolaan. Eniten keskityin lukemaan terveystietoa ja psykologiaa jotka olivat kiinnostavimpia aineita.

Ylioppilaskirjoituksissa poikkeusolot aiheuttivat Sallan mukaan pientä ylimääräistä stressiä ja yksi koe siirtyi viikolla.

– Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen.

Lukio-opintojen painotuksensa mukaisesti Salla kertoo olevansa kiinnostunut terveydestä ja ihmisistä. Hänen ensisijainen toiveensa on päästä Tampereen yliopistoon lukemaan kansanterveystieteitä.

– Olen hakenut myös muualle lukemaan terveystieteitä ja sairaanhoitajaksi, mutta kansanterveystiede on se mitä oikeasti haluaisin opiskella.

Sallan äiti on ensihoitaja-sairaanhoitaja ja osa kiinnostuksesta alaa kohtaan onkin kodin peruja.

– Hoitotyöhön itsessään en ehkä tunne niin suurta vetoa, mutta asiantuntijan roolissa oleminen voisi olla minulle se oikea rooli.

Lakkiaiset ja juhlinta isommalla porukalla jää siis Sallankin osalta ainakin odottamaan tulevaisuutta.

– Todennäköisesti juhlimme pienellä porukalla kavereiden kesken. Kotonakaan ei järjestetä nyt mitään juhlallisuuksia vaan juomme kakkukahvit perheen kesken, Salla kaavailee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.