Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

Tyrvännön kylätalon hyvä akustiikka kiinnostaa muusikoita

Muusikot Anna-Sofia Tuominen ja Juho Hoikka pitävät Tyrvännön kylätalossa eli entisessä koulussa sijaitsevaa vanhaa luokkatilaa soinniltaan hyvänä.

Muusikot Anna-Sofia Tuominen ja Juho Hoikka äänittivät albumia Tyrvännön kylätalolla torstaista sunnuntaihin.

– Sisältöä emme vielä voi kertoa, mutta ihan hyvässä vauhdissa ollaan, kaksikko kertoi lauantaina aamupäivällä äänitystauolla.

Tuottajansa Jarno Takkumäen kautta Hattulaan löytäneet muusikot kuuluvat Tilhet, pajut ja muut -yhtyeeseen, jonka tyylisuunta määritellään folkpopiksi.

– Bändin kanssa olemme tehneet kolme levyä. Viimeisimmän julkaisu osui koronakevään keskelle, joten äänittäminen on tuntunut taas hyvältä, Anna-Sofia sanoo.

Tuottaja-äänittäjä Jarno Takkumäki puolestaan kuuli kylätalon hyvästä akustiikasta The Holy -yhtyeeltä, joka on käynyt talolla useasti äänittämässä.

– Monet yhtyeet pitävät ison luokkatilan akustiikasta, täydentää taloa ylläpitävän ja vuokraavan Suotaalan-Lahdentaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Arto Ollikainen.

Äänityssessiot normaalin päivittäisen elinympäristön ulkopuolella auttavat keskittymään tuotantoon paremmin, sanovat Anna-Sofia Tuominen ja Juho Hoikka.

Äänitysympäristön hakeminen kotikaupunki Helsingin ulkopuolelta on Tuomiselle ja Hoikalle tuttua jo Tilhet, Pajut ja Muut -yhtyeen kahdelta viimeisimmältä albumilta.

– Edellisen levyn teimme Porvoossa. Täällä lisäbonuksena on vielä uintimahdollisuus, kiittelee Anna-Sofia Tuominen.

– Tekeminen on täällä erilaista kuin Hesassa, jossa kaikki tulevat paikalle omista kiireistään. Täällä keskitytään vain tähän, hän jatkaa.

Arto Ollikaisen ja Suotaalan-Lahdentaan kyläyhdistyksen kunnia-asiana on pitää Tyrvännön kylätalo elävänä ja käyttökuntoisena.

Kylätalossa, jossa käytiin koulua vuodesta 1874 vuoteen 1971, esiintyi viime syksynä myös Teatteri Barrikadi, joka piti Hattulassa peräti 25 esityksen sarjan.

– Talon yhteydessä on myös kaksi vuokra-asuntoa, kertoo Arto Ollikainen.

Loppukesästä 2020, koronarajoitusten höllennyttyä, talolla on pidetty jo kaksi kahviokeskiviikkoa, joista ensimmäisessä oli satakunta kävijää. Syyskuun alkupuolella edessä on syystori.

– Taloa vuokrataan myös syntymäpäiviä, muistotilaisuuksia ja jopa häätilaisuuksia varten, Ollikainen kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.