Tiistai 27.07.2021
Nimipäivät: Heidi
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
27°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Tyrväntö-kotiseutulehdessä kiehtovia tarinoita

Tyrväntö-kotiseutulehti on ilmestynyt 32-sivuisena. Lehdessä Olli Ahtola kertoo perheensä kesäpaikan mielenkiintoisesta synnystä Vanajanselän rannalle. Jouko Astor puolestaan luo katsauksen siitä, miten Vanajaveden selkävesilintujen kannat ovat kehittyneet 2000- luvulla.

Kolmannessakin jutussa Vanajavedellä on keskeinen sijansa, kun Aarne Lautala muistelee lapsuuttaan ja kouluaikojaan molemmin puolin Lepaanvirtaa. Kyläkaupoista on peräti kolme kirjoitusta. Tyrvännön alueella kauppoja ei ole nykyisin enää yhtäkään.

Eero Ojanen esittelee artikkelillaan kirjaa Tykölän kartanon historia, joka julkistettiin elokuussa. Lehdessä myös muistellaan kahta edesmennyttä Tyrvännön ystävää, Pentti Linkolaa ja maanviljelijä Esko Savolaista.

Lepaan koulu oli monen kyläkoulun tavoin taas liipaisimella kunnan etsiessä säästöjä. Artikkelilla ”Lepaan koulu tarjoaa monia mahdollisuuksia” Tyrväntö-Seuran johtokunta haluaa osoittaa tukensa koululle, jolla
on oppimisympäristönä ylivertaisia vahvuuksia isoon kouluun verrattuna. Lepaan koulun ja Tyrväntö-Seuran hyvästä yhteistyöstä näkyy esimerkkejä lehden sivuilla.

Lehteä on myynnissä Lepaalla Viinitilalla ja Savipajassa, Parolassa kukkakaupassa sekä Hämeenlinnassa Suomalaisessa kirjakaupassa. Lehteä myyvät myös Tyrväntö-Seuran johtokunnan jäsenet.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.