Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Uusi Yritys seuraa Springsteenin nuotinjälkiä

Bryan Adams, kantrivaikutteita, kaikki suomeksi – ja Bruce Springsteen! Näin linjaa basisti/laulaja Risto Pekonen hattulalaisen Uusi Yritys  –bändin musiikkia. Keskustelua on tärkeä jatkaa, koska bändi nimittäin tekee omaa musiikkia, Suomi-rokkia.

201_685x514

– Jos Uuden Yrityksen musiikkia halutaan kuvailla niin melodista Suomi-rokkia, vähän kantrirokkia. Ei puhdasta kantrirokkia, kertoo Pekonen.

Nyt liikutaan vesillä, jossa musiikkia vie myös kitaran äänensävy. Soivatko Uuden Yrityksen kitarat puhtaasti pulliaistyyliin vai onko äänessä säröä?

– Molempia löytyy, ehdottomasti molempia! Nyt bändissä on kaksi kitaristia ja soittajat täydentävät toisiaan. Kummallakin on omat juttunsa, pohtii Pekonen.

Mennään bändin nimeen. Uusi Yritys viittaa siihen, että historiasta löytyisi Vanha Yritys… Uusi Yritys ei ole nuoriso-orkesteri, sillä soittajien keski-ikä on  päälle viidenkymmenen. Jäsenten muusikonjuuria löytyykin aina 1970-luvulta asti. Kolme muusikkoa soitti aikanaan seudulla tunnetussa ja paljon keikkailleessa Banana Combossa.

– Tuli vaan mieleen, että kun meillä on kamat ja aikaa niin miksei uudestaan koottaisi bändiä!

Bändi oli syntynyt. Uuden Yrityksen kokoonpano on: Mika Alanko (laulu ja koskettimet), Timo Metsola (kitara ja laulu), Jari Kelho (kitara), Antti Jaakkola (rummut) ja Risto Pekonen (basso ja laulu).

– Tämä on seudullinen bändi ja vielä niin, että kaikilla on joku side Hattulaan paitsi Metsolan Timolla, joka on Hauholta. Meillä on kaikilla päivätyö, kukaan ei ole koskaan soittanut ammatikseen.

Uusi Yritys tekee omaa musiikkia. Sävellyksistä vastaa pääosin Mika Alanko, kaksikko Kelho & Pekonen sanoittaa. Soittaminen bändissä on hyvä harrastus, terapiaa. Studio on muusikoitten haaveissa siitäkin huolimatta, että musiikin myynti on suorastaan taistelua kultaisten vuosikymmenten jälkeen. Omaa musiikkia on koossa hyvinkin levyllisen verran.

Keikkapuolella ”kaikki käy”, vanhaa tanssimusiikkia – kuten jenkkaa ja humppaa – bändin ohjelmistosta ei kuitenkaan löydy. Keikkalistalla on muun muassa syntymäpäiviä ja on Uusi Yritys viihdyttänyt yleisöä muun muassa Ahvenistolla motoristien tapaamisessa.

– Keikkamyynti takkuaa koko maassa, toteaa Pekonen.

– Vitsinä on heitetty, että yhdelle taikurille maksetaan nyt kolme tonnia, mutta kun viisimiehinen bändi pyytää tonnia niin sitä ihmetellään. Elävän musiikin asema on suorastaan huolestuttava.

– Iso kiitos Hattulan kunnan vapaa-ajantoimelle, että meille on löytynyt harjoitustila. Niin ja vielä kiitokset ”kuudennelle jäsenelle” Veikko Pullille, joka on jaksanut kulkea kanssamme valoja ja ääntä säätämässä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.