Maanantai 27.05.2019
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Vaalit ja uudisrakentamisesta päättäminen tietävät seurakunnalle vilkasta loppuvuotta

Kirkkoherra Virpi Järvinen ja talouspäällikkö Tia Kymäläinen odottavat päätöstä seurakunnan uusien tilojen rakentamisesta.

Seurakunnille valitaan marraskuussa tulevien vuosien luottamuspäättäjät seurakuntavaaleissa. Hattulan seurakunnassa loppuvuodesta on tiedossa vilkas, kun vaalien valmistelun lisäksi varaudutaan päättämään seurakunnan tilakysymyksestä.

– Ajatuksena on saada purettavan seurakuntatalon tilalle yksi toimitila, jonka suojissa olisivat sekä hallinto että päivittäiset toiminnot, kirkkoherra Virpi Järvinen kertoo.

Kirkkoherranvirasto toimii nyt kolmatta vuotta Pappilanniemessä. Vanhan seurakuntatalon remontti alkoi alkuvuodesta 2016 ja evakon oli määrä kestää kaksi vuotta. Remontin edetessä kunnostaminen kuitenkin todettiin mahdottomaksi urakaksi ja niin rakennus päätettiin purkaa.

– Kun purkuluvat kesän alussa olivat kunnossa, saimme kirkkovaltuustolta tehtäväksi hankesuunnitelman teon uusia tiloja varten. Siinä työssä olemme hyvässä vauhdissa, olemme pohtineet asiaa niin toiminnan kuin työyhteisönkin kannalta, Järvinen kertoo.

Hattulan seurakunnalla on vakinaisissa työsuhteissa 22 henkilöä. Elokuussa seurakunnassa aloitti työnsä uusi talouspäällikkö Tia Kymäläinen. Hän toteaa, että kirkkovaltuuston syyskuussa tekemällä kirkollisveron korotuspäätöksellä varaudutaan osin myös rakentamiseen.

– Korotus olisi kuitenkin ollut edessä ilman rakentamistakin. Vaikka korotuksella varaudutaan rakentamiseenkin, halutaan ensisijaisesti turvata toiminta, hän sanoo.

Seurakuntalaiset ovat Virpi Järvisen mukaan ilmaisseet selkeästi tahtonsa sen suhteen, että seurakunnan uusienkin tilojen tulisi sijaita Parolassa. Vanhan seurakuntatalon kopiota ei kuitenkaan ole tiedossa.

– Uusien tilojen suunnittelussa pyritään monikäyttöisyyteen. Sellaisia tiloja ei enää ole varaa rakentaa, jotka ovat suuren osan ajasta tyhjillään, täydentää Tia Kymäläinen.

Muun muassa seurakunnan perhekerhon osallistujamäärissä eletään nyt noususuhdannetta. Seurakunnan palvelujen näkyväksi tekeminen onkin Kymäläisen mielestä yksi pätevä syy lisää rakentaa toimitilat sinne, missä valtaosa ihmisistäkin on.

– Uudisrakentamisella voi taistella myös kuntakeskustan näivettymistä vastaan.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.–10.11. ja varsinainen vaalipäivä on 18.11. Nykyisten valtuutettujen päätettäväksi on myös marraskuussa tarkoitus saada seurakunnan uusien tilojen rakentaminen.

– Jos uudisrakentamiseen päädytään, rakentamisen junailu eteenpäin on tulevan valtuustokauden varmasti suurin asia, Virpi Järvinen sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.