Lauantai 20.04.2019
Nimipäivät: Lauha, Nella
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
4°C
Tuuli: 0 m/s P
 

Vanhat moottoripyörät valtaavat Petäyksen heinäkuun lopulla

Hannu Kaskelalla tuli viime kesänä täyteen 50 vuotta kaksipyöräisten parissa. Nyt työn alla on kuvan Moto Guzzi ja Solifer-mopo.

Hattulalaisen Hannu Kaskelan päivät täyttyvät nykyään moottoripyöräharrastuksesta. Kaskela organisoi rallipäällikön tittelillä moottoripyörien Veteraanirallia Petäykseen.

– Olemme marraskuusta asti pitäneet kokouksia johtoporukalla. Tapahtuman aikaan tämä vaatii noin 50 talkoolaista, Kaskela kertoo.

Tapahtuman järjestää 26.–28.7. Veteraanimoottoripyöräklubiin kuuluva Kantamotoristit, jonka jäsenkunta koostuu pääosin hämäläisistä.

Veteraaniralli on vuotuinen tapahtuma.

– Viime vuonna Karjalohjalla oli noin tuhat osallistujaa, nyt odotamme vähän enempää, koska paikka on niin keskeinen.

– Tapahtuman nimi ei tarkoita, että osallistujat ovat vanhoja, vaan että kalusto on vanhaa. Paikalle odotetaan useampaa sataa moottoripyörää, tarkentaa Kaskela.

Rallipäällikön tehtävän vastaanotettuaan Kaskela kertoi ajatelleensa järjestämispaikaksi heti Petäystä, koska paikka hänen mielestään on niin hieno.

Jo viime kesänä varauksensa kanssa liikkeellä ollut Kaskela onnistui saamaan Petäyksestä heinäkuisen viikonlopun peruutuksen ansiosta, sen verran paljon varauksia kirjoissa jo oli.

– Samoin Tyrvännöntiestä on puhuttu paljon, katsotaan nyt mitä se vetää. Tapahtumalauantaina teemme muutaman tunnin yhteisajelun Hattulan ja Hämeenlinnan alueella, Kaskela kertoo.

Kaskelalle itselleen tuli viime kesänä täyteen peräti 50 vuotta mottoripyörien parissa.

– Kantamotoristeihin olen kuulunut vasta vajaan vuoden, olen touhunnut muualla tähän asti.

Lyhyestä yhdistysurastaan huolimatta Kaskela on nykyisin Kantamotoristien sihteeri.

Kantamotoristeihin kuuluu vähän yli 300 jäsentä ja vuonna 1975 perustetussa Veteraanimoottoripyöräklubissa jäseniä on noin 7.000.

– Veteraanimotoristeilla on aktiivinen jäjestö, oma lehti Huimapyörä ilmestyy kuudesti vuodessa ja sisältää laadukasta luettavaa, Kaskela kehuu.

Autotallissaan Hannu Kaskelalla on parhaillaan 1.200-kuutioinen Moto Guzzi ja lisäksi käynnissä on vuosimallin 1982 Solifer-mopon entisöinti.

– Museorekisteriin pääsevät yli 25 vuotta vanhat ajoneuvot, kertoo Kaskela.

Tien päällä paljon viihtyvän Kaskelan mielestä Tyrvännöntie on hieno ajettava, mutta kaipaisi kunnostusta.

– Tiellä liikkuu niin paljon kävelijöitä ja pyöräilijöitä, että kevytliikenne kaipaisi oman väylänsä.

Veteraanirallin yhteydessä tarkoitus onkin kutsua paikalle vaikuttajia, joilla on mahdollisuus tehdä tietä koskeviä päätöksiä.

– Tien turvallisuudesta on keskusteltava, etenkin jos sinne suuntaan tulee lisää asutusta.

Veteraanirallin päätavoite Hannu Kaskelan mukaan kuitenkin on koota yhteen samoin ajattelevaa porukkaa.

– Samoin motoristit voivat halutessaan tuoda kalustoaan arvioitavaksi entisöintikilpailuun.

Koko Petäys on 26.–28.7. motoristien käytössä. Hattulan kunnalle, Hämeenlinnan kaupungille ja Panssariprikaatille on varattu mahdollisuus esitellä tapahtuman yhteydessä omaa toimintaansa.

– Jos tämä tapahtuma saadaan onnistumaan, lisääkin vastaavia voisi olla mahdollista järjestää samassa paikassa, Kaskela toteaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.