Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Viisi Kiipulan opiskelijaa kisaa Taitaja2024-finaaleissa

Eelis Vierula raivasi tiensä Taitaja2024-finaaliin. Kuva: Karin Pasila.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan semifinaaleihin osallistui 12 Kiipulan ammattiopiston opiskelijaa. Finaaleihin heistä pääsivät Janakkalan toimipaikasta logistiikasta hattulalainen Eelis Vierula, kiinteistönhoidosta Miko Mustonen ja liiketoiminnasta Eetu Rusila. Liiketoiminnasta finaaleihin raivasivat tiensä myös Tampereen toimipaikasta Vanessa Niinimaa ja Silkki Helenius.

Toista vuotta Kiipulassa opiskeleva, 18-vuotias Eelis Vierula pääsi nyt toista kertaa Taitaja-finaaliin. Logistiikka-lajissa kokemusta karttui jo viime vuonna Espoon kisoista. Finaalipaikka tuntui totta kai hyvältä.

– Nyt ei kauheasti jännitä, kun olin mukana jo viime vuonna. On paljon varmempi fiilis kuin viimeksi, Eelis toteaa.

Eeliksen tavoitteet ovat korkealla. Viime vuoden neljäs sija on nyt tarkoitus kirkastaa mitalisijoitukseen.

– Tavoitteena olisi saada tällä kertaa Top 3 -sijoitus, mutta tietenkin voittoa tavoittelen, hän toteaa.

Logistiikan semifinaalit käytiin Jyväskylässä ammattiopisto Spesian logistiikan tiloissa.

– Semifinaaleissa oli kaksi tehtävää. Ensimmäinen oli tavaran keräily ja lastaaminen asiakkaalle trukilla. Toinen tehtävä oli tuotteiden inventointi. Inventointi oli näistä haastavampi. Siinä piti suunnitella, miten työ tehdään. Sen toteutus oli vähän vaikea vieraassa ympäristössä.

Taitaja2024-semifinaalit järjestettiin tammi-helmikuun vaihteessa eri puolilla Suomea. Niihin osallistui yli 1.900 kilpailijaa yli 40 paikkakunnalla. Kiipulan ammattiopiston opiskelijat kisaavat erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitetuissa TaitajaPLUS-lajeissa.

Taitaja2024-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024. Kaikille avoin ja maksuton Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Eelis Vierulaa kisamatka ei juuri jännitä ainakaan vielä.

– Ei jännitä paljoa, onhan Kuopio minulle ihan uusi kaupunki. Varmaan se jännitys tulee, kun reissu alkaa lähenemään. Eniten odotan reissussa itse kisasuoritusta, Eelis hymyilee.

Taitaja2024-tapahtuman järjestämisestä vastaa tänä vuonna Savon ammattiopisto ja yhteistyökumppanit. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, jonka tavoitteena on kasvattaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Skills Finland myös lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.