Tiistai 26.03.2019
Nimipäivät: Manu, Manne, Immanuel, Immo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Vuosi Hattulassa

Ensimmäinen vuoteni Hattulassa alkaa kohta olla täynnä. Nopeasti on aika mennyt ja kuluneeseen vuoteen on mahtunut monenlaista: niin positiivisia kuin haasteellisempiakin asioita. Vuoden helmi on ehdottomasti ollut monituiset kohtaamiset kuntalaisten kanssa erilaisissa tilanteissa.

Kuntalaiset ovat olleet aktiivisesti yhteyksissä ja itsekin olen vastavuoroisesti pyrkinyt kiertämään niin eri tilaisuuksissa kuin vierailemassa vapaamuotoisesti kylillä, yhdistyksissä, yrityksissä ja tietenkin kunnan omissa toimipisteissä.

Vuoden mittaan olen päässyt vastaamaan eskari-ikäisen haasteelliseen kysymykseen siitä, mitä kunnanjohtaja oikein tekee ja toisaalla on pohdittu kunnan nykyistä ja tulevaa palvelurakennetta eri ikäisten kuntalaisten näkökulmasta.

Paljon on tullut eteen haastavia ja vaikeitakin kysymyksiä ja ilokseni myös paljon kiitosta ja kannustusta kunnan työntekijöille eri yksiköissä. Niitä on ollut mukava välittää eteenpäin. Toki palaute ei aina ole pelkkiä ruusuja ja risuihinkin haluan suhtautua vakavasti. Niistä pitää oppia ja kehittää omaa toimintaamme.

Suurin ja aikaa vievin projekti on vuoden mittaan ehdottomasti ollut perusterveydenhuollon kilpailutus, palvelu joka tavalla tai toisella koskee liki jokaista kuntalaista. Nyt kahden vuoden urakka on viimein voiton puolella ja Pihlajalinnan uusi sopimus saataneen voimaan vuoden vaihteessa.

Takana on kaksi kilpailutusta, yksi markkinaoikeuden käsittely ja yksi, onneksi pois vedetty, valitus markkinaoikeuteen. Mutkitta ei siis tämä prosessi ole edennyt, mutta nyt päästään viimein hiomaan uusia käytäntöjä Pihlajalinnan kanssa.

Meillä on pitkä kokemus yhteistyöstä Pihlajalinnan kanssa ja terveyspalvelut saavat Hattulassa pääosin kiitettävää palautetta. Nyt meillä on hyvät edellytykset syventää ja kehittää jo hyvin toimivaa yhteistyötä ihan uudelle tasolle.

Pihlajalinnan uusi sopimus tuo perinteisen lähipalvelun rinnalle monenlaisia, uutta teknologiaa hyödyntäviä etäpalveluita, jotka täydentävät hienosti palvelutasoamme ja mahdollistavat potilaalle juuri hänelle sopivan tavan asioida terveydenhuollossa. Itse odotan innolla näitä uusia palvelumuotoja, jotka entisestään helpottavat palvelujen saatavuutta.

Toiminnan ohella uusiksi laitetaan terveydenhuollon fyysiset puitteet. Vanha kunnanvirasto on jo purettu uuden terveysaseman alta ja vuoden 2020 alkupuolella uudet, modernit tilat mahdollistavat sen, että Hattulassa on jatkossakin varsin ajantasalla olevat terveyspalvelut.

Arkisen puurtamisen ohella ensimmäiseen Hattula-vuoteeni on mahtunut paljon juhlaa. Kuntahan täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Juhlavuosi on näkynyt monenlaisina tapahtumina ja juhlina, joita jatketaan vielä syksylläkin.

Hienosti on tilaisuuksissa ollutkin väkeä ja on ollut ilo huomata, kuinka aktiivinen ja vireä kunta Hattula on. Meillä tapahtuu jatkuvasti. Lämpimästi tervetuloa vielä syksyn aikana toteutettaviin 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin, joista seuraavina tulossa ovat 29.9. järjestettävä järjestöpäivä ja 5.10. järjestettävä Hattula 150, ”Onnen sävelin” –konsertti Juteinikeskuksessa.

Mukavaa syksyä toivotellen,

Katariina Koivisto

Kunnanjohtaja

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.