Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Yhdistysohjelmaa toteutetaan kumppanuushengessä

Kokenut kylätoimija Heikki Konsala jalkauttaa Hattulan yhdistysohjelmaa.

Hattulassa on toteutettu ja toteutetaan kolme vuotta sitten laadittua yhdistysohjelmaa hankekoordinaattori Heikki Konsalan vetämänä.

Strategisina linjauksina on muun muassa osallisuuden lisääminen ja elinvoiman rakentaminen yhdistysten voimin. Kunnan rooli on toimia mahdollistajana.

Kylille ja asuinalueille on koottu säännöllisesti kokoontuvia kumppanuuspöytiä. Tavoitteena on saada kymmenen kumppanuuspöytää käyntiin vuoden 2023 mennessä.

– Kuusi kylää on jo mukana ja jos joku kylä vielä miettii mukaanlähtöä, yhteyden voi ottaa Heikkiin, sanoo liikunta- ja vapaa-ajan päällikkö Jari Salmela.

Salmela toteaa, että korona-aika hieman haittasi yhdistysohjelman käynnistämistä.

– Nyt Heikki on ollut osaltaan viemässä kylän ääntä myös Tyrvännön kaavaprosessiin kyläsuunnitelman kautta. Nihattulassa vastaavaa suunnitelmaa parhaillaan tehdään, Salmela kiittelee.

Osallisuuden kokemusta on määrä vahvistaa myös hyvinvointineuvoston avulla. Siihen tulee kuulumaan edustajia muun muassa kumppanuuspöydistä, yhdistyksistä sekä nuorisovaltuustosta sekä vanhus- ja vammaisneuvostosta. Neuvoston toiminta käynnistyy tammikuussa 2023.

Osallistava budjetointi saatiin käyntiin jo tänä vuonna aktiivisuusrahan ja Hattula-aloitteiden muodossa. Lisäksi kunta on tutkinut asukkaidensa osallisuuden kokemusta.

Yhdistysten roolia elinvoiman lisääjinä pyritään edistämään kumppanuussopimusten kautta. Yhdistyksille ja järjestöille tarjotaan myös neuvontaa kehittämisrahoituksen haussa. Lisäksi yhdistystoimijoita on nostettu julkisuuteen videoreportaasien avulla.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.