Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

YHTEISÖLLISYYS: Pekolan varttuneet pääsee 25 vuoden ikään

Turhaa jännitystä ei ole ilmassa, vaikka Pekolan Varttuneitten Piirin kokouksessa tiistaina valmistaudutaankin kahden viikon päästä järjestettävään 25-vuotistilaisuuteen. Kerran kahdessa viikossa kokoontuvan virkistysyhdistyksen perustaminen tuli 1990-luvun alussa ajankohtaiseksi, kun vastaavaa toimintaa ei ollut.

– Me on vaan itte päätetty, että tämmönen tarvii olla, sanoo Tuula Kaivoluoto.

Pekolan Varttuneitten Piirin Seija Makkonen (takana vas.), Kirsi Kukkonen, Inga Lakstedt, Tiina Raisala, Jenny Toivonen, Tuula Munnukka (edessä vas.), Tuula Kaivoluoto ja Heli Rinne olivat tiistaina koolla Hattulan kunnantalolla.

Pekolan Varttuneitten Piirin Seija Makkonen (takana vas.), Kirsi Kukkonen, Inga Lakstedt, Tiina Raisala, Jenny Toivonen, Tuula Munnukka (edessä vas.), Tuula Kaivoluoto ja Heli Rinne olivat tiistaina koolla Hattulan kunnantalolla. Agendalla oli valmistautuminen 25-vuotistilaisuuteen.

Pekolan kyläyhdistyksen alaisuudessa toimivan varttuneitten piirin ainoana pääsyvaatimuksena on kuulemma, että tuntee itsensä varttuneeksi.

– Yli 20 meitä on ollut koossa parhaimmillaan. Aiemmin kokoonnuimme Pekolan vanhalla koululla, nyt olemme olleet täällä kunnantalolla. Hirveän tyytyväisiä olemme, että ollaan saatu tää paikka, kiittelee Kaivoluoto.

Kokoontumispaikan siirtyminen Pekolasta Pappilanniemeen ei kuulemma ole käynyt kenenkään kunnian päälle.

– Samaa kylää tää on, me on aikanaan käyty täällä lääkärissä ja hammaslääkärissä.

Takana on neljännesvuosisata varsin vapaamuotoista toimintaa, mutta tietyistä asioista ei tingitä; kokoontumiset ovat aina tiistaisin kello 13–15 ja mukana mahdollisuuksien mukaan aina jotain ulkopuolista ohjelmaa.

– Vaihdetaan kuulumiset ja juodaan kahvit ja kuunnellaan vierailevia tähtiä. Täällä on käynyt muun muassa jumppareita, pappeja, kunnanjohtajia ja pankkilakimies. Ja politiikkaa ei puhuta, se on meiltä pois, paaluttaa Tuula Kaivoluoto.

– Pappia tässä valittiin äsken, täydentää Tuula Munnukka pinnalla olevia keskustelunaiheita.

Joku muistelee, että avustustakin saatiin Pekolan kyläyhdistykseltä.

– Käytimme sen oikein tunnollisesti ja kävimme porukalla syömässä.

Ilman varsinaista omaa agendaa toimivan porukan perustaminen ei käynyt epäilyksittä.

– Muistan, että olin vastahakoinen. En uskonut ollenkaan, että tällainen saadaan toimimaan, alusta asti mukana ollut Tuula Munnukka tunnustaa.

Ja ne varttuneet jotka vielä eivät kokoontumisissa käy, ovat ilmeisesti tervetulleita mukaan?

– Ei tervetulleita vaan lämpöisesti tervetulleita oikein, myhäilee Tuula Kaivoluoto.

Tuula Kaivoluodon ja Tuula Munnukan lisäksi myös Heli Rinne on ollut porukassa alusta asti mukana.

– Mää olen nauttinut näistä kokoontumisista hirveästi. Enempi saisi kävijöitä olla, tuolia lisätään sitä myöden, Kaivoluoto lupaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.