Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Yrittäjien puheenjohtaja kaipaa kuntaan vielä yritysasiamiestä

Petteri Pullola tietää, että moni yritys on koronan takia nyt haastavassa tilanteessa.

Hämeen Asennustyön yrittäjä Petteri Pullola valittiin syksyllä kolmannelle kaudelleen Hattulan Yrittäjien puheenjohtajana. Kausi on tällä erää kaksivuotinen. Uusina jäseninä yhdistyksen hallitukseen valittiin Marika Ijäs (MI Suunnittelu) ja Jani Suomalainen (Parolan Wanha Apteekki).

Noin 160-jäseninen yhdistys on viime vuosina joutunut ottamaan kovasanaisestikin kantaa kunnan toimintaan, jonka useat yrittäjät ovat kokeneet epäoikeudenmukaiseksi. Pinnalla ovat olleet hulevesimaksut, vaikeudet tonttikaupoissa sekä toimitilalaajennuksiin liittyvien lupa-asioiden nihkeys.

– Hulevesimaksu on käsittämättömän suuri yrityksille varsinkin, kun hulevesijärjestelmää ei suuressa osassa kuntaa edes ole. Osa yrityksistä on myös rakentanut oman hulevesijärjestelmänsä, Pullola sanoo.

Maksun kohtuullistaminen onkin edelleen yrittäjäyhdistyksen agendalla. Tunnelmat tulevasta yhteistyöstä kunnan kanssa ovat kuitenkin positiivisen odottavat.

– Toiveikkaina ollaan Hattulan kunnan uusien toimialajohtajien ja kunnanjohtajan suuntaan, että yrittäjien ääntä ruvetaan kuuntelemaan, sanoo Pullola.

Hänen mielestään kuntaan tarvittaisiin tuoreen organisaatiouudistuksen jälkeenkin vielä yritysasiamies.

– Henkilö, jolla olisi matalalla kynnyksellä mahdollisuus auttaa yrityksiä.

Koronakriisi on iskenyt myös hattulalaisiin yrityksiin.

– Tämänhetkinen tilanne on todella kova. Toivotaan, että kriisi menisi ohi ja mahdollisimman moni yritys selviäisi. Kunta ja yrittäjärjestöt onneksi antoivat koronaneuvontaa yrittäjille.

Pullolalla riittää tekemistä sekä järjestörintamalla että omassa yritystoiminnassa. Hattulan Yrittäjien puheenjohtaja valittiin myös Hämeen Yrittäjien uuteen hallitukseen, jonka paikkaluku väheni huomattavasti ja jäsenet valittiin kiintiöpaikkojen sijaan vaalilla.

– Ehdin olla Hämeen Yrittäjien hallituksessa jo vuoden, mutta se meni pitkälti uuden opetteluun. Aluejärjestössä asioista puhutaan paikallistasoa laajemmassa mittakaavassa.

Hämeen Asennustyössä puolestaan on investoitu uuteen konekantaan.

– Viimeiset investoinnit kun saadaan maaliin tänä vuonna, niin ei muutamaan vuoteen varmasti tarvi investoida. Tiloissakin tulee pian jo seinät vastaan, sanoo Pullola.

Aiemmin Hämeenlinnassa asunut mies on myös itse muuttanut äskettäin Hattulaan.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.