Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Jokista ja Koskista esitetään ehdolle aluevaaleihin

Hattulan Vasemmistoliitto ry vietti syyskokoustaan sunnuntaina 7.11.2021 Lepaalla.

Kokouksessa paikallisyhdistys esitti myös ensimmäiset aluevaaliehdokkaansa. Esitys viedään vielä piirikokoukseen joka tekee lopulliset valinnat ehdokkaista.

Vasemmistoliiton ensimmäiset hattulalaiset ehdokkaat ovat lähihoitaja Hanna Jokinen Parolasta ja puutarhuri Timo Koskinen Koskelta.

Ehdokkaat linjaavat erityisen tärkeiksi teemoiksi vaaleissa ihmisen oikeuden luottaa siihen, että apua ja tukea on saatavilla nopeasti ja oikea-aikaisesti.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut pitää järjestää lähellä eikä keskittää palveluita vain suuriin yksiköihin tai suurille paikkakunnille. Vaikka aluevaltuustossa ajatellaankin koko alueen toimintaa, on tärkeää valita mukaan myös pienempien kuntien edustajia. Näin takaamme, ettei ajattelu lukkiudu vain suurten kaupunkien näkökulmaan, linjaa Timo Koskinen.

Hanna Jokinen puolestaan nostaa esiin palveluita tuottavan henkilöstön hyvinvoinnin, resurssipulan ja alan vetovoima ongelmat. Niihin tulee hyvinvointialueilla kiinnittää erittäin tiukasti huomiota. Hyviä sote-palveluita ei voida tuottaa, jos ei ole tarpeeksi osaavaa ja hyvinvoivaa henkilöstöä, joka saa tehdä työnsä hyvin ja käyttää omaa osaamistaan laajasti.

Nykyinen meno, jossa henkilöstö jatkuvasti joutuu joustamaan ja venymään on kestämätöntä ja sillä ei voida ylläpitää hyvinvointivaltion arvokkaita sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluita.

Hattulan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Tuomas Nieminen antaa tukensa ehdokas ehdokkaille.

– Hyvinvointialueiden pitää tulevaisuudessa tehdä tiivistä ja toimivaa yhteistyötä alueen kuntien kanssa. On tärkeää että palvelut toimivat saumattomasti esimerkiksi sivistyspalveluiden ja sosiaali- ja terveydenhuollon välillä. Myös kansalaisjärjestöyhteistyö ja alueen kuntien asukkaiden osallistaminen on tärkeää.

Niemisen mielestä on positiivista, että Hattulan kokoisesta kunnasta saadaan myös vasemmistoliiton ehdokkaita vaaleihin. Hän näkee Koskisella ja Jokisella olevan paljon yhteistä arvopohjaa, mutta sopivasti myös omia vahvuuksiaan ehdokkaina. Nieminen toivottaa lämpimästi myös kaikki uudet kuntapäättämisestä kiinnostuneet henkilöt mukaan Hattulan Vasemmistoliiton toimintaan.

Aluevaalit käydään 23.1.2022. Hattula kuuluu Kanta-Hämeen hyvinvointialueeseen, joka muodostuu Kanta-Hämeen maakunnan kunnista. Hattulalaisia ehdokkaita voivat äänestää siis kaikki Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisen, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän asukkaat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.