Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

Kanta-Häme siirtyy kiihtymisvaiheeseen

Pandemiaryhmässä arvioitiin epidemiatilanteen muuttuneen huomattavasti ja edellytyksiä jäädä perustasolle ei ole.

Näin ollen maakunta siirtyy Covid-epidemian kiihtymisvaiheeseen. Kuten aiemminkin eri epidemiavaiheissa, yksilöiden vastuullisuus hakeutua testeihin ja noudattaa karanteenimääräyksiä sekä voimassa olevia suosituksia, on epidemian suunnan kannalta kriittinen tekijä, huomautetaan pandemiaryhmän ajatuksina tiedotteessa jonka on välittänyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri.

Suositukset päivitettiin vastaamaan Kanta-Hämeen epidemiatilannetta ja ovat voimassa 15.8.2021 asti.

Etätyösuositus jatkuu soveltuvilla aloilla ja tehtävissä toistaiseksi. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi silloin, kun lähikontaktia ei voida välttää, erityisesti ruuhkatilanteissa. Yksityistilaisuuksissa suositellaan tosiasiallisesti varmistamaan mahdollisuus välttää fyysistä kontaktia turvavälein etenkin sisätiloissa. Suositellaan osallistujakirjanpitoa tartunnanjäljityksen helpottamiseksi.

Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärää ei rajoiteta. Osallistujien ja seurueiden on vältettävä lähikontaktia toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset suositellaan toteuttamaan siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvollisuuksia. Päätökset kohdistuvat sisätiloihin, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun sekä alueellisesti ja toiminnallisesti rajattuihin ulkotiloihin, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen.

Päätöksistä vastaavat aluehallintovirastot ja kunnat alueellaan. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Järjestäjän vastuulla on tosiasiallisesti mahdollistaa käsien puhdistaminen ja ohjeistaa turvaväleistä sekä tehostaa pintojen puhdistamista.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaan osallistujien on suositeltavaa välttää lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Harrastustoiminnasta vastaavan järjestäjän suositellaan varmistavan käsien puhdistamisen mahdollisuus, ohjeistavan harrastajia turvalliseen toimintaan mm. käsien puhdistamisen ja turvavälien osalta ja tehostavan pintojen puhdistusta.

Kiihtymisvaiheessa julkisten ja yksityisten yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttö suositellaan järjestämään siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla, pyrkien erityisesti mahdollistamaan toimintakyvyltään rajoittuneille edellytykset käyttää tiloja turvallisesti. Toimenpiteet eivät saa rajoittaa oikeutta lakisääteisiin palveluihin, oikeutta saada asiansa käsitellyksi toimivaltaisessa viranomaisessa tai estää virkamiestä taikka viranhaltijaa suorittamasta virkatehtäviään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.