Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Keskusrikospoliisi jatkaa tutkimuksia merellä

Keskusrikospoliisi on jatkanut kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioitumiseen johtaneiden tapahtumien tutkintaa viikonlopun ajan. Tutkintalinjoja on edelleen useita, ja niitä kaikkia edistetään rinnan.

Yhtenä tutkintalinjana poliisi on selvittänyt tapahtuma-aikaan paikalla olleet alukset, ja tutkii näiden toimintaa alueella.

– Tutkinnassa on edelleen meneillään hyvin aktiivinen vaihe, ja asioita tapahtuu monella rintamalla samanaikaisesti, kuvaa tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.

– Jo nyt tapahtuneesta on kertynyt hyvin laaja tietoaineisto, jota analysoidaan kaiken aikaa, Lohi kertoo.

Poliisi on maanantaina jatkanut viranomaisyhteistyössä valmisteluja alueen tarkemman teknisen tutkinnan toteuttamiseksi, mutta sääolosuhteiden vuoksi kaikkia toimenpiteitä ei ole vielä päästy suorittamaan. Tutkittava alue on laaja, ja viranomaistoiminta alueella jatkuu toistaiseksi.

Viime viikolla käynnistettyä kansainvälistä yhteistyötä on tehty laajasti eri valtioiden viranomaisten kanssa ja kotimaassa viranomaisyhteistyö esimerkiksi Rajavartiolaitoksen kanssa on tiivistynyt entisestään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.