Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallitus perää kansanvaltaisuutta hyvinvointialueiden valtuustotyöhön

Hyvinvointialueiden valtuustotyö on saatava kansanvaltaisesti lautakuntapohjalle!

Näin raflaavasti aloittaa kannanottonsa Keskustan Etelä-Hämeen piiri joka myös edellyttää, että Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valtuuston valmistelutyö tapahtuu lautakunnissa.

– Maaliskuun alussa 2022 aloittavien hyvinvointialueiden valtuustojen työ on pidettävä demokraattisena, alueellisesti edustavana ja käytännön tilanteet ennakoivana. Aluevaltuustot päättävät itsenäisesti koko maakuntaa, hyvinvointialuetta, koskevista asioista. Siksi päätösten valmistelun tulee tapahtua demokratiaa ja kansanvaltaa kunnioittaen lautakunnissa. Lautakuntia, joihin jäsenet valitaan edellä mainitusti laajasti koko maakuntaa edustaen, tulee perustaa useita, jotta niiden työkuorma on kohtuullinen ja keskustelulle jää aikaa. Hyvinvointialueen hallintosääntö ja rakenteiden toimivuus tulee valmistella siten, että maaliskuun alusta 2022 aloittava valtuusto pääsee kiinni työhönsä ja yksityiskohtien rakentamiseen mahdollisimman nopeasti, keskustapiiri vaahtoaa.

– Lautakunnilla on merkittävä asema päätösten perusteellisessa valmistelussa. Valtuutettujen tehtävänä on katsoa asioita koko maakunnan kannalta ja laajapohjainen valmistelu on paras tae laadukkaalle päätöksenteolle, kannanotto päättyy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.