Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Selkeää
1°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Keskustapiiri penää huomiota lasten ja nuorten liikunnalle

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallitus vaatii, että Kanta-Hämeen kunnat ja maakuntaliitto ottavat yhdessä erityisesti lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuuden tukemisen yhdeksi kärkihankkeekseen.

Piirihallitus esittää, että maakuntaliitto ottaa vetovastuulleen Kanta-Hämeen liikunnallisen sivistyksen ohjelman. Liikunnallisen elämäntavan syntyminen jo lapsena on edellytys, että lapsista kasvaa kyvykkäitä ja terveydestään hyvää huolta pitäviä aikuisia.

Mikään terveydenhuollon uudistus ei riitä paikkaamaan kustannuksia, jotka syntyvät liian vähäisen liikkumisen tuomista terveydellisistä ongelmista.

Liikunnallisuuden lisääminen kohentaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Liikunnan harrastaminen lapsuudesta lähtien ennaltaehkäisee syrjäytymistä ja edesauttaa terveellisempään elämään myös aikuisiässä.

Yksi konkreettinen toimi on tehdä lasten ja nuorten liikkumisesta ja liikuntaharrastuksista edullisempia.

Yhteistyö kuntien ja maakuntaliiton kesken voisi tuoda mahdollisuuksia tämän toteuttamiseen. Keskustan ajamana uudistuksena nuorisolakiin on kirjattu harrastamisen Suomen malli, jonka ansiosta jokaisella suomalaisella lapsella on mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen koulupäivän yhteydessä. Mallia tulee kehittää niin, että se ottaa huomioon myös liikuntatiloja vaativat harrastukset.

Liikuntalain 5 §:ssä on asetettu myös velvoite kunnille yleisten edellytysten luomisesta liikunnalle. Sen mukaan kuntien tulee järjestää liikuntapalveluita sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa eri kohderyhmät huomioon ottaen, tukea kansalaistoimintaa mukaan lukien seuratoiminta sekä rakentaa ja ylläpitää liikuntapaikkoja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.