Sunnuntai 26.05.2019
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Kimmo Kautiolta kansalaisaloite sähkönsiirron kiinteiden kuukausimaksujen poistamiseksi

Kimmo Kautio on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja aiemmin ollut myös eduskuntavaaliehdokkaana.

Hattulalainen Kimmo Kautio on julkaissut kansalaisaloite.fi -palvelussa kansalaisaloitteensa sähkönsiirrosta. Aloitteella vaaditaan eduskuntaa ryhtymään tarvittaviin lainvalmistelutoimiin, jotta sähkönsiirron kiinteät kuukausimaksut korvataan tulevaisuudessa kokonaan kulutusperusteisilla maksuilla.

Sähkönsiirron kiinteän kuukausimaksun osuus on Kaution mielestä noussut monin paikoin sietämättömän suureksi. Kansalaiset ovat hänen mukaansa tuohtuneet, kun sähkön kulutuksella ei voi riittävästi vaikuttaa sähkölaskun suuruuteen.

Maaseudulla sähkönsiirron kiinteät kuukausimaksut muodostavat jo peräti 70 prosenttia sähkölaskusta. Kehityksen suunta on täysin vastoin energiatehokkuusajattelua, aloitetta perustellaan.

Työ- ja elinkeinoministeriön sähkömarkkinoita kehittävä älyverkkotyöryhmä on kannattanut väliraportissaan tehomaksua, joka korvaisi kiinteän perusmaksun. Myös monet sähköverkkoyhtiöt haluaisivat muuttaa hinnoitteluaan tähän suuntaan.

– Tämä olisi järkevä suuntaus, koska se kannustaisi kuluttajia itse vähentämään huippukulutustaan, joka aiheuttaa sähköverkkojen kustannukset. Energiaviraston tehtävänä on valvoa, etteivät siirtohinnat kokonaisuutena nouse uudistuksen myötä, Kautio kommentoi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.