Torstai 18.04.2024
Nimipäivät: Valto, Valdemar

Tuuli:
 

Kotiutuvat varusmiehet ja alueen yritykset kohtaavat rekrytointitapahtumassa Panssariprikaatissa

Panssariprikaatin Varusmiestoimikunta (VMTK) järjestää yhteistyössä Hämeen kauppakamarin kanssa rekrytointitapahtuman kesäkuussa kotiutuville varusmiehille. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa näin laajana.

Panssariprikaatin ja Hämeen kauppakamarin yhteistyössä toteuttaman rekrytointitapahtuman tarkoituksena on antaa yrityksille mahdollisuus esitellä toimintaansa, rekrytoida itselleen osaavaa työvoimaa ja auttaa varusmiehiä työllistymään palveluksensa jälkeen. Hämeenlinnan kaupungin edustaja on paikalla kertomassa alueen palveluista ja asumiseen liittyvistä asioista.

Varusmieskoulutuksessa on mahdollista hankkia itselleen osaamista, joka useilla aloilla antaa pätevyyden tai valmiudet toimia alalla myös siviilimaailmassa varusmiespalveluksen jälkeen.

– Palveluksen aikana hankitun osaamisen hyödyntäminen siviilissä on yksi tämän tapahtuman teemoja. Kotiutuvia varusmiehiä on kesäkuussa yli 1100 ja heillä on monipuoliset valmiudet työskennellä eri ammateissa, kertoo Panssariprikaatin koulutusosaston päällikkö everstiluutnantti Tommi Marttinen.

– Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun Puolustusvoimat on mukana järjestämässä näin laajamittaista rekrytointitapahtumaa varusmiehille. Tarkoituksena on luoda tapahtumalle jatkoa ja saatujen kokemusten pohjalta kehittää sitä edelleen, Marttinen täydentää.

– Hienoa, että löysimme Puolustusvoimien kanssa yhteistyön paikan. Näin voimme alueemme yritysten ja varusmiesten kanssa toimia yhdessä työllistämisen ja työllistymisen mahdollistajana, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Tapahtuma järjestetään aivan kotiutumisen kynnyksellä tiistaina 12.6. Panssariprikaatin Sotilaskoti1:ssä. Tapahtuma toteutetaan rekrytointimessujen tyyliin eli jokaisella osallistuvalla yrityksellä on oma esittelypiste. Mukaan on ilmoittautunut yli 20 Panssariprikaatin toiminta-alueen yritystä. Myös paikalla tapahtuvia työhaastatteluja varten on järjestetty tilat. Tilaisuus on yrityksille maksuton ja siihen osallistuvat kaikki kesäkuussa Panssariprikaatista kotiutuvat varusmiehet.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.