Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Äänestyspäivä on alkanut odotetusti, arvioi vaalien konkari Lasse Järvelä Juteinitalolla

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Jaakko Viitala opasti äänestäjiä Nihattulan koululla.

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä oli alkanut hieman eri tunnelmissa kahdella eri äänestyspaikalla Hattulassa. Nihattulan koululla vaalilautakunnan puheenjohtaja Jaakko Viitala kertoi aamupäivällä, että äänestäjiä oli ensimmäisten tuntien aikana käynyt verkkaisesti.

– Koronatoimet vaikuttavat äänestyspaikalla yhä niin, että sisälle äänestämään otetaan vain pari henkilöä kerrallaan, vaalitoimitsijoita tarvitaan enemmän ja pihalla on äänestysteltta jossa karanteenissa olevat voivat käydä äänestämässä, Viitala tuumaili.

Mediaa ei Nihattulassa toivotettu tervetulleeksi sisätiloihin kuvaamaan.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Lasse Järvelä ja vaalitoimitsijat olivat saaneet ahkeroida Juteinitalon äänestyspaikalla.

Juteinitalolla vaalilautakunnan puheenjohtaja Lasse Järvelä kertoi, että väkeä oli aamullakin ollut sateesta huolimatta liikkeellä mukavasti.

– Äänestypäivä on käynnistynyt odotetulla tavalla, arvioi ainakin kymmenissä vaaleissa toimitsijana ollut entinen kuntapoliitikko Järvelä.

Toisaalta hän arvioi, että vilkas ennakkoäänestys vähentää painetta vaalipäivänä. Hattulalaiset äänestivät vuoden 2021 kuntavaaleissa ennakkoon hieman yli kymmenen prosenttia vilkkaammin kuin vuoden 2017 kuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Tämän vuoden vaaleissa Hattulan ennakkoäänestysprosentti oli 32,0, kun prosentti vuoden 2017 vaaleissa oli 28,6.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.