Lauantai 21.09.2019
Nimipäivät: Mervi
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 3 m/s PL
 

Aistihuone ja interaktiivinen lattia huipensivat InnoVakan

Interaktiivisella lattialla voi vaikka rikkoa ilmapalloja.

Päiväkoti Viiriäisellä Hattulassa on maanantaina otettu käyttöön aistihuone ja interaktiivinen lattia.

– Sekä lapset että henkilökunta ovat olleet vaikuttuneita, tämä on kuin kruunu ensimmäisen oppimisympäristöhankkeemme lopuksi, kiittelee Hattulan varhaiskasvatuksen palveluesimies Sari Sahlman.

InnoVaka-hankkeen hedelminä luotujen huoneiden tekniikan on toimittanut Haltia Group oy.

– En tiedä kuinka paljon aistihuoneita on valtakunnallisesti päiväkodeissa, mutta luulen ettei niitä vielä ole paljonkaan ja toiminnallisesti tämä on merkittävä uudistus Hattulan varhaiskasvatuksessa. Interaktiivisen lattian avulla kehitetään lasten kommunikaatiotaitoja, motoriikkaa, ajattelua ja sosiaalisia taitoja sekä lasten liikkuvuutta, Sahlman sanoo.

Interaktiiviselle lattialle voi heijastaa lukuisia erilaisia maisemia, leikkejä ja oppimispelejä. Kasvattajat voivat esimerkiksi muokata valmiiden harjoitusten kuvia tai luoda kokonaan uusia pedagogisia harjoituksia lapsille. Niin interaktiivinen lattia kuin aistihuonekin soveltuvat kaikille lapsille.

Aistihuoneen monipuoliset käyttömahdollisuudet antavat niin lapsille kuin aikuisillekin uusia elämyksiä ja merkityksellisiä aistikokemuksia. Tila saadaan muokattua helposti äänimaailmaltaan ja väreiltään rauhoittumiseen että rentoutumiseen sopivaksi. Näin tila palvelee myös tukea tarvitsevien lasten tarpeita.

Aistihuone tarjoaa kokemuksellisuutta.

– Aistihuoneessa voi esimerkiksi kuvitella olevansa formula-autossa, kertoo Teija Härkönen.

– Viiriäisen ryhmät harjoittelevat näiden käytön kevään aikana ja tarkoitus on, että interaktiivinen lattia lähtee kietämään syksyllä eri varhaiskasvatuksen ryhmiin Hattulassa. Ja samalla se aktivoi kaikkia varhaiskasvatuksessa olevia lapsia, kertoo Sari Sahlman.

Juha Reinikainen

Aistihuone muuttuu esimerkiksi vihreäksi, näyttävät Teija Härkönen ja Sari Sahlman.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.