Torstai 13.06.2024
Nimipäivät: Raili, Raila

Tuuli:
 

Alakoulun vanhempainyhdistys vauhdilla käyntiin

404_685x457

Parolan alakoululle perustettiin elokuussa 2014 vanhempainyhdistys ainakin kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Kunnan isoimmalle koululle perustettu yhdistys on saanut tarmokkaan hallituksen ja jäsenmaksun maksaneita perheitä on jo noin 90.

– Kun oppilaita on yhteensä 320, niin 90 maksavaa perhettä kattaa varmasti puolet oppilaista, arvioi puheenjohtaja Mirka Saarinen (yläkuva vas.).

Lisäksi yhdistyksen hallitus on linjannut, että vanhempainyhdistys järjestää toimintaa myös muille Hattulan koulujen oppilaille. Vaikka Saarinen ja yhdistyksen varapuheenjohtaja Jonna Kaaro (yläkuva oik.) kertovat, että osin yhdistys vasta harjoittelee tätä toimintamallia, ei vanhempainyhdistys ole missään nimessä jäänyt lähtökuoppiinsa.

– Tämän vuoden jäsenmaksuja käytettiin oppilaiden joulupusseihin ja lisäksi täytettiin oppilailta tulleita toiveita. Tällaisia olivat pyyhekoukut suihkutiloihin ja iso peili alakäytävälle, Mirka Saarinen kertoo.

Lisäksi vanhempainyhdistys on jo ehtinyt olla mukana koulun hiihtopäivässä ja kalustamassa koulun kirjastoa uusilla hyllyillä. Jäsenmaksut ja saamansa tuet yhdistys kohdentaa oman koulun oppilaiden hyväksi, isommat tempaukset, kuten lauantaina 25. huhtikuuta järjestettävä TCT:n ja Mansesterin konsertti, rahoitetaan tapahtumatuotoilla.

Ikärajaton ja päihteetön konsertti, johon tavoitellaan satoja kuulijoita, on nuorelle yhdistykselle uusi toimintamuoto mutta monella hallituksen jäsenellä on osaamista tapahtumajärjestelyistä MLL-taustansa ansiosta.

– Tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita, haluamme huomioida pienet, mutta myös yläkoulun väen.

Suurin vapaa-ajanohjelman puute Saarisen mielestä on 4.–6.-luokkalaisilla. Hänelle yksi motiivi yhdistyksen perustamiselle olikin saada tämän ikäisille muutakin tekemistä, kuin kauppojen nurkilla notkumisen.

– Itsellänikin on 4.- ja 6.-luokkalaiset lapset ja heille ei ole ollut tarjolla oikein mitään.

Vanhempainyhdistys on alustavasti pohtinut myös, miten 6.-luokkalaisten siirtymää yläkoulun puolelle voisi helpottaa.

– Voisiko heille esimerkiksi olla yläastekummien esittely jo keväällä. Itsekin vielä muistaa, kuinka siirtymistä yläasteelle aikanaan jännitti, Kaaro ja Saarinen miettivät.

Yksi mahdollinen tulevaisuudenkuva ala-asteen vanhempainyhdistyksen aktiivien parissa on myös se, että Parolan ala- ja yläkoululla olisi yhteinen vanhempainyhdistys. Oman yhdistyksensä nykytilaan puheenjohtaja Saarinen on tyytyväinen.

– Hallitukseen löytyi heti puheenjohtajan lisäksi kymmenen jäsentä ja näillä näkymin kaikki ovat myös innokkaita jatkamaan hallituksessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.