Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Uusien tehtävien kelpoisuusehdot kunnanhallituksessa

Lauri Inna aloitti Hattulan kunnanjohtajana maanantaina ja on ensimmäistä kertaa mukana kunnanhallituksen kokouksessa jo ensi maanantaina.

Lauri Inna aloitti Hattulan kunnanjohtajana maanantaina ja on ensimmäistä kertaa mukana kunnanhallituksen kokouksessa jo ensi maanantaina.

Hattulan uusi kunnanjohtaja Lauri Inna on ensimmäistä kertaa esittelemässä päätöksiä kunnanhallituksessa ensi maanantaina. Listalla on myös Innan ilmoitus kunnanjohtajan viran vastaanottamisesta, vaalin vahvistaminen ja palkkauksen määrääminen.

Kunnanhallituksen on määrä päättää muun muassa hallintopäällikön viran ja kehittämiskoordinaattorin toimen kelpoisuusehdoista. Kunnanvaltuusto päätti uusien tehtävien perustamisesta kokouksessaan joulukuussa.

Maanantaina kunnanjohtajan työssään aloittanut Lauri Inna ennakoi, että virka ja toimi julistetaan auki normaalin menettelyn mukaan.

– Se on mielestäni järkevä tapa ylipäätään, hän sanoo.

Hallintopäällikön viran Inna näkee muun muassa tulevien eläköitymisten turvana, sillä kunnan hallinnosta on eläköitymässä lähivuosina henkilöitä hallintojohtajaa myöden. Kehittämiskoordinaattorin toimeen kuuluvat viestintä- ja kehittämistehtävät.

Esityksen mukaan kelpoisuusehtona hallintopäällikön virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus hallintotehtävistä ja kehittämiskoordinaattorin tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus hallintotehtävistä. Hallintopäällikön viran ja kehittämiskoordinaattorin toimen täyttää hallintojohtajan esittelystä kunnanjohtaja.

Päätöslistalla on myös runsaasti kaava-asioita, kuten Petäyksen ranta-asemakaavan muutos ja laajennus. Kunnanhallitus myös antaa lausunnon sote-uudistukseen liittyvistä hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.