Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

HARJOITUSTILAT: Uudet suunnitelmat huolettavat bändikämppien nykyisiä vuokralaisia

Parolan nuorisotaloa eli Nurtsia treenikämppänään käyttävien yhtyeiden harjoitustilojen tulevaisuus on epävarma elokuun lopun jälkeen.

Vuokrasopimuksilleen jatkoa hakeneille yhtyeille ilmoitettiin kesäkuun alussa, että nuorisotalolle suunnitellaan toisenlaista toimintaa joka nielaisisi myös molemmat tähän asti bändien treenitiloina toimineet tilat.

– Kahdessa kämpässä treenaa yhteensä viisi bändiä, joista esimerkiksi meidän yhtyeemme Uusi Yritys on harjoitellut kyseisissä tiloissa noin kerran viikossa jo viiden–kuuden vuoden ajan, kertoo bändien puhemieheksi ryhtynyt Risto Pekonen.

Uusi Yritys -yhtyeen basisti-laulaja ja Hattulan kulttuuri- sekä urheiluelämässä monessa mukana oleva Risto Pekonen on nostanut esiin bändikämppien vuokralaisia yhteisesti huolestuttavan asian.

Uusi Yritys -yhtyeen basisti-laulaja ja Hattulan kulttuuri- sekä urheiluelämässä monessa mukana oleva Risto Pekonen on nostanut esiin bändikämppien vuokralaisia yhteisesti huolestuttavan asian.

Nuoriso-ohjaaja Eeva Seppänen kertoi viime viikolla, että valmistelut tilojen saamiseksi ohjaavaan työtoimintaan liittyvän Työpajan käyttöön jatkuvat, ja samoin bändeille ollaan etsimässä uusia harjoitustiloja muualta Hattulasta.

– Yksi tila on tällä hetkellä kiikarissa. Aivan helppoa tilojen löytäminen ei ole, koska tilojen on sekä oltava useiden henkilöiden käytettävissä että murtovarmat ja hyvin valvotut, Seppänen kertoi.

Risto Pekonen sanoo, että nykyiset harjoitustilat ovat olleet sijainniltaan hyvät ja yhteistyö nuorisotoimen kanssa on sujunut samoin hyvin.

Myös Hattulan Harrastajateatterissa mukana oleva Pekonen kysyy myös, miten jatkossa käy muille tiloissa nyt toimiville harrastajille, kuten partiolippukunnalle ja teatterille.

– Omalta osaltamme olemme pettyneitä siihen tapaan, millä asia on tuotu esiin, hän luonnehtii.

Pekonen on Hattulan vapaa-aikatoimiston bändikämppien vuokralaisten puolesta lähestynyt Hattulan kunnan päättäjiä kirjeellä, jossa hän muistuttaa tilan olevan remontoitu aikanaan nimenomaan vapaa-aikatoimen käyttöön.

– Me bändikämppien tyytyväiset käyttäjät odotamme nyt huolestuneina mikä on tilanne elokuusta eteenpäin nykyisen vuokrasopimuksen päättyessä ja onko kunnalla tarjota korvaavia tiloja.

Vapaa-aikatoimisto ja Parolan Visan sekä Pekolan Iskun toimitilat ovat jo aiemmin siirtyneet Juteinitalolle Lähiötuvan tieltä.

– Kiirehän tässä jo tulee korvaavia tiloja ajatellen, varsinkaan jos kunta ei niitä pysty järjestämään ja sama on tilanne muillakin bändeillä.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. Hasse:

    Hattulaan on saatava tämän syksyn aikana sottajille sellaiset tilat, joissa harrastustaan voi viedä eteen päin. Muusikot ovat tämän päivän mittapuun mukaan varteenotettavia ammattilaisia. Kaikki eivät huipputasolle yllä, mutta kaikille olisi annettava mahdollisuudet samoin kuin urheilijoille, mitenkään urheilua ja liikuntaakaan väheksymättä. Siis laitetaanpa tämäkin asia kunnassamme kuntoon!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.