Tiistai 16.04.2024
Nimipäivät: Jalo, Patrik

Tuuli:
 

Hattulan johtoryhmä kiersi kylissä

Osana Yhdistykset yhdessä –hanketta kunnan johtoryhmä päätti keväällä toteuttaa vierailuja kunnan eri kylissä nostaakseen esille kylien ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita. Kylätilaisuuksia toteutettiin yhteensä seitsemän kesä- ja elokuun aikana ja tarkoituksena oli tehdä tilaisuuksista matalan kynnyksen kohtaamisia kyläläisten, yhdistysaktiivien ja johtoryhmän jäsenten välillä ilman Powerpoint-esityksiä tai valmista kaavaa.

Hattula-Pirtti on kuin luotu kuntalaiskohtaamisiin.

Kylätilaisuuksia toteutettiin Vuohiniemen rukoushuoneella (Renkajärven suojeluyhdistys), Vanamajalla (Hattulan-Tyrvännön reserviläiset), Tyrvännön kylätalolla (Suotaalan-Lahdentaan kyläyhdistys), Kouvalan maamiesseuran talolla (Etelä-Hattulan maa- ja kotitalousseura), Hattulan Golf-clubilla (Sattulan kyläyhdistys), Pekolan koululla (Pekolan kyläyhdistys) sekä Hattula-Pirtillä (Hattula-seura).

Osallistujamäärät vaihtelivat noin kymmenestä reiluun kolmeenkymmeneen. Keskustelua syntyi paljon ja puheenaiheet vaihtelivat suuressa määrin sen mukaan, mikä aihe kosketti erityisesti sillä kylällä. Illoissa puhututtivat mm. teiden kunto ja kevyenliikenteenväylät, katuvalot, asuminen, palveluiden puute kyliltä, terveyskeskuspalvelut, Leader-hankkeiden mahdollisuudet kylillä, yksityisteiden avustukset, jääkenttien kunnossapito, valokuituasiat, kylätalojen käyttö sekä yhdistysten tilantarve. Erityistä kiitosta sai kirjastopalvelut sekä terveydenhuolto. Esille nostettiin myös Hattulan upeat kulttuurimaisemat sekä Vanajaveden laakson luonto.

Juttua riitti myös Vuohiniemen rukoushuoneella.

Tilaisuuksissa esiteltiin kunnan seniorihankkeen toimesta perustettavat hyvinvointitiimit ja melkein joka kohtaamisessa sitä varten saatiin tarvittavat yhteystiedot tiimien toiminnan edistämiseksi. Hyvinvointitiimien toimintaa onkin jo aloiteltu Vuohiniemessä, Tyrvännössä, Hyrvälässä, Pekolassa, Hurttalassa ja Retulaan toimintaa on suunnitteilla.

Johtoryhmä järjesti kyläkierrosten jälkeen oman palautepalaverinsa yhdessä hanketyöntekijä Elina Sorvalin kanssa. Kiertämistä pidettiin arvokkaana ja päätettiin, että muodossa tai toisessa johtoryhmä tulee jatkossakin vierailemaan eri puolilla kuntaa. Kyläkierrokset toimivat erinomaisena kaksisuuntaisena kanavana välittää tietoa ja myös huolia kasvoista kasvoihin.

Hattula Golfilla kokoonnuttiin loppukesästä.

Yhdistykset yhdessä -hankkeen tavoitteiden mukaisesti Hattulassa on tarkoitus kehittää yhdistysten keskinäistä sekä kunnan välistä yhteistyötä ja jokainen seitsemästä kylätilaisuudesta tuki tätä tavoitetta ja antoi sille uudenlaista puhtia. Kylillä kunnan edustus otettiin hyvin vastaan, illat olivat aktiivisia ja rentoja, ilmapiiri oli positiivinen ja keskustelut rakentavia. Hattulan kyliltä löytyy aktiivista porukkaa ja energia kylillä on mieletöntä! Yhteistyö näiden tekijöiden kanssa synnyttäisi varmasti hedelmällisiä tuloksia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.