Keskiviikko 23.09.2020
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja
Hämeenlinna
Verrattain pilvistä
17°C
Tuuli: 3 m/s E
 

Hattulan kunnan vastine Hattulan Golfkeidas Oy:tä koskevaan kirjoitukseen

Hattulan kunta ja Hattulan Golfkeidas Oy solmivat tammikuussa 2018 maanvuokrasopimuksen golfkentän laajentamiseksi. Laajennukseen tarvitaan toimenpidelupa, jonka käsittely edellytti sellaisten suunnitelmien laatimisesta, joiden mukaisesti kenttähanke on tarkoitus toteuttaa. Erilaisia täydennyksiä hakemukseen on jouduttu pyytämään useamman kerran, koska alustavista, kuntaan toimitetuista suunnitelmista on useassa vaiheessa poikettu.

Kunta joutui tarkistamaan tilannetta, kun Lehijärven suojeluyhdistys ry elokuussa 2019 toimitti kuntaan kirjelmän, jossa tuotiin esiin huoli hankkeen mahdollisista vaikutuksista Lehijärveen. Golfkentän rangen rakentamisessa oli tarkoituksena käyttää alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen jalkapallokentiltä purettua, kumirouheella varustettua keinonurmea ja Myllyoja kattaa suunnitelmista poiketen umpinaisella katteella.

Edellä mainittu, alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeava, tilanne vaati alueen yleissuunnitelman tarkentamista ja uutta suunnitteluaineistoa. Nämä on luvanhakijalta pyydetty ja osin ne on toimitettu vasta tammikuussa 2020. Edelleenkään luvanhakija ei ole kaikkia ympäristöviranomaisen edellyttämiä asiakirjoja kuntaan toimittanut, joten lupa-asiaa ei ole voitu käsitellä.

Hattula Golfille, klubirakennus Satulinnan takamaastoon on rakentumassa uusi range, jonka lupa-asiat keskusteluttavat. Kuva heinäkuulta 2019.

Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on ympäristönsuojelun yleisen edun valvoja paikallisella tasolla. Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella on ympäristönsuojelulainsäädännössä määritellyissä tehtävissä itsenäinen ja riippumaton asema. Tästä johtuen kunnanhallituksella tai kunnanjohtajalla ei voi olla ohjaavaa roolia siihen, mitä selvityksiä tai asiakirjoja ympäristöviranomainen hakijalta edellyttää.

Hattulan kunnalle hanke on erittäin tärkeä ja kunnalla on vahva intressi saada lupa-asia mahdollisimman pikaisesti käsiteltyä. Tämä kuitenkin edellyttää, että lupaviranomaisilla on käytettävissä sellaiset suunnitelma-asiakirjat, jotka vastaavat todellista hankkeen toteuttamista ja joita ympäristöviranomainen on edellyttänyt.

Katariina Koivisto

Kunnanjohtaja

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.