Lauantai 15.08.2020
Nimipäivät: Marjatta, Marja, Jaana, Marianna, Marjo
Hämeenlinna
Selkeää
23°C
Tuuli: 1 m/s L
 

Hattulan kunnanvaltuusto kokoontuu taas ylimääräiseen kokoukseen

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila ja valtuuston puheenjohtaja Ville Myllymäki ovat Hattulan johtavia kunnallismiehiä 2020-luvun käydessä ensimmäistä vuottaan.

Hattulan kunnanvaltuusto jatkaa alkuperäisestä kokousaikataulusta poikkeavaa, tavallista tiiviimpää kokoustamistaan, tällä kertaa Lepaan kartanolla torstaina maaliskuun 12. päivänä kello 15 alkaen.

Mitään estettä moiselle kokousrumballe ei ole, päin vastoin valtuusto itse tai enemmistö valtuutetuista voi päättää kokouksesta milloin käsiteltävää asiaa on pöydälle siunaantunut.

Tällä kertaa esityslistalla on tässä vaiheessa, runsas vuorokausi ennen kokousta, kolme varsinaista asiakohtaa: kunnanjohtajan sijaisuuden täyttö, talous- ja henkilöstöjohtajan viran täyttö ja vuoden 2017–2019 työsuojeluilmoitukset.

Kunnanjohtaja Katariina Koivistolle on myönnetty opintovapaa ajalle 1.8.2020–31.10.2021. Toisin kuin valtajulkisuudessa on otsikoitu, kunnanhallitus ei ole valtuuston esityslistan mukaan esittänyt virkaan valittavaksi ketään tiettyä henkilöä, vaan kunnanhallituksen päätös 9.3.2020 on ollut: “Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan sijaisen ajalle 1.8.2020-31.10.2021.”

Haastatteluun sijaisuuden täyttöä varten oli kutsuttu seuraavat hakijat: Pekka Järvi, Salla Saari-Männistö, Juha Prittinen, Anitta Leinonen ja Jari Wihersaari.

Hyvän journalistisen tavan mukaisesti Hattulaan.fi ei myöskään ennakoi, kuka virkaan mahdollisesti valitaan, jos valitaan.

Talous- ja henkilöstöjohtajan virkaan sen sijaan esitetään valittavaksi tietty henkilö, eli HM Pekka Karvonen.

Valtuuston kokousta ei aiemman päätöksen vastaisesti tällä kertaa videoida poikkeuksellisen kokouspaikan vuoksi. Hattulaan.fi seuraa kokousta mikäli yhtiö ei tiukenna osallistumismääräyksiään koronaviruksen takia ja saattaa jopa liveraportoida mikäli tekniikka ns. pelittää.

Se jää huomiselle jännitettäväksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.