Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
30°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Hattulan radikaali organisaatiouudistus vähentäisi virkajohtajien ja lautakuntien määrää

Hattulan kunnan virkamiesjohtamisen ja poliittisen johtamisen organisaatio ja toimielinten nimikkeet ovat uudistumassa radikaalisti, mikäli kunnanvaltuusto päättää kesäkuun kokouksessaan uudistuksesta esitetyn mallin mukaisesti.

Muutokset tulisivat voimaan jo elokuun 2020 alussa, samalla kun väliaikaiseksi kunnanjohtajaksi valittu Pekka Järvi aloittaa tehtävässään opintovapaalle jäävän Katariina Koiviston tilalla.

Johtaja-nimikkeellä työskentelisivät kunnanjohtajan lisäksi enää elinvoimajohtaja ja hyvinvointijohtaja, jotka molemmat ovat uusia tehtävänimikkeitä Hattulan kuntaorganisaatiossa.

Elinvoimajohtajan alaisuudessa työskentelisi kaikkiaan kahdeksan päällikköä ja hyvinvointijohtajan alaisuudessa hallintolääkäri, johtava rehtori ja sosiaalipalvelupäällikkö.

Luottamuseliminä kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston lisäksi toimisivat tarkastuslautakunta ja keskusvaalilautakunta ja nykyisten niin sanottujen toimialalautakuntien tilalla elinvoimalautakunta ja hyvinvointilautakunta. Näiden alaisuudessa toimisi viisi jaostoa.

Uudistuksessa korostuisi “elinvoima” jota nykyisin edustaa kunnanhalituksen alaisuudessa toimiva elinvoimajaosto. Kyytiä saisivat niin sanotut asiantuntijalautakunnat, eli sivistyslautakunta, perusturvalautakunta, tekninen lautakunta ja rakennuslautakunta.

Kunta on siis tekemässä radikaalia, valtaa keskittävää uudistusta poikkeuksellisena ajanjaksona, jona esimerkiksi toukokuinen valtuuston kokous peruttiin ja kesäkuun kokouksen mahdollisista poikkeusjärjestelyistä on määrä tiedottaa erikseen.

Vallan keskittäjät? Kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila (kok., kuvassa vas.), kunnanjohtaja Katariina Koivisto, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ville Myllymäki (sd.) ja hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen johtivat valtuuston kokousta Juteinikeskuksella toukokuussa 2019.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.