Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Hattulassa tavoitteena harrastaa enemmän kuin koskaan ennen

Nuorisotyöntekijä Joonas Heikkilä, koulujen kerhokoordinaattori Minna Niskanen ja senioriliikunnan koordinaattori Pia Vekka luovat mahdollisuuksia hattulalaisten harrastamiselle.

Hattulassa on nyt tarjolla yllin kyllin harrastustoimintaa kaiken ikäisille.

– Tavoitteena on, että toimintaa olisi enemmän kuin koskaan, linjaa liikuntapäällikkö Jari Salmela.

Liikunta- ja vapaa-aikatoimessa on otettu tosissaan valtuuston taannoinen linjaus, jonka tavoitteena on harrastus kaikille ja erityisesti lapsille sekä nuorille. Harrastuksia on nyt onnistuttu luomaan lisää muun muassa ulkopuolisen rahoituksen ansiosta.

– Hattulassa on tarjolla noin 250 tuntia erilaista ryhmäharrastustoimintaa viikossa ja siihen lisäksi yksilöharrasteet, Salmela kertoo.

Rahoitusta kunnalle on myönnetty niin senioriliikuntaan, Harrastamisen Suomen mallin mukaiseen toimintaan kuin koulujen kerhotoimintaankin.

Senioriliikunnan koordinaattori Pia Vekka voikin tyytyväisenä esitellä seniorien liikuntalukkaria, josta löytyy syksyyn monenlaisia harrasteita.

– Yritämme löytää erityisesti vähemmän liikkuvat seniorit. Korona-aika on heikentänyt monen seniorin kuntoa ja ryhmäharrastusten tauko on selvästi lisännyt yksinäisyyttä, Vekka tietää.

Meneillään onkin nyt ulkoiluystäväkoulutus, johon Pian iloksi on ilmoittautunut mukaan useita hattulalaisia.

Hattulassa järjestettävän toiminnan lisäksi syyskuun alussa lanseerataan Hattulan seniorien 10-uimakortti, jonka kohderyhmänä ovat yli 70-vuotiaat. Edun myötä enintään 150 hattulalaissenioria saa ostaa kymmenen käynnin paketin Hämeenlinnan uimahalliin 12 eurolla. Lippupaketti on ostettavissa Hämeenlinnan uimahallilta keskiviikosta syyskuun 1. päivästä alkaen.

Koulujen kerhokoordinaattori, opettaja Minna Niskanen haluaa saada nuoret harrastamaan.

– Hattulassakin on niitä nuoria, joilla aika ei tahdo riittää kaikkiin harrastuksiin ja niitä, jotka eivät tee mitään. Harrastamisen Suomen mallin rahoituksen avulla tarjoamme nuorille nyt mieleisiä harrastuksia heti koulupäivän jälkeen.

Niskasen mukaan toiveita kerhoiksi on saatu kaikilta Hattulan kouluilta ja joissakin kerhoja jo toimii.

Jari Salmela kertoo, että toiveiden kokoamisen jälkeen kunta aikoo vielä tuoda tarjolle sellaisiakin harrastuksia, joita ei ole huomattu toivoa.

– Eri alojen taitajat ja kerhojen vetäjiksi halukkaat voivat ilmoittautua Minnalle. Erityisesti kaipaamme erikoisempien lajien taitajia sekä kulttuurin ja kädentaitojen osaajia, sanoo Salmela.

Opetushallitus tukee koulujen kerhotoimintaa Hattulassa 11.000 eurolla vuosina 2021-2022 ja AVIn kautta tuleva Suomen mallin rahoitus on 40.000 euroa. Kun tähän lisätään kunnan omarahoitusosuudet, kokonaiskerhobudjetti on messevät 65.715 euroa.

– Tavoitteena on käynnistää noin 30 kerhoa, joista käynnistynyt tai juuri käynnistymässä on 26 kerhoa, sanoo Minna.

Nuorisotyöntekijä Joonas Heikkilä kertoo, että viime vuonna toteutetun digitaalisen nuorisotyön hankkeen tapaista toimintaa on tarjolla myös nyt. Juteinitalolla sijaitseva Rana-tila tietokoneineen aiotaan ottaa aktiivikäyttöön nytkin.

– Nyt suunnitellaan digipelikerhoa sekä myös pelinteko- ja striimauskerhoa. Juteinitalolta löytyy myös muutamalle henkilölle sopiva studiotila, jossa pystyy tekemään esimerkiksi elektronista musiikkia tai podcasteja. Ranaa hyödynnetään kerhotoiminnassa ja studiohommat käynnistyvät aluksi yksilöpohjalta, tuumii Heikkilä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.