Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

Huoli talouden yleiskuvasta ja yksityiskohdista näkyy kunnanhallituksen pöytäkirjoista

Hattulan kunnanhallitus on päätöspöytäkirjojen mukaan hyvin informoitu kunnan talouden yleistilasta koronaepidemian vaikutusten varjossa ja ottanut myös kantaa ajankohtaisiin, yksityiskohtaisiin päätösasioihin poikkeustilaan liittyen.

Tiedot hyvästä toiminnasta ilmenevät huhtikuun 14. päivänä kokoontuneen kunnanhallituksen pöytäkirjasta. Päätöspykälässä Ajankohtaiset asiat kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila on lisäksi ehdottanut seuraavan kohdan lisäämistä: “Talous- ja henkilöstöjohtajan katsaus taloustilanteesta merkitään tiedoksi. Toimialat pysyneet toistaiseksi kohtuullisen hyvin budjetissa, mutta verotulot jäämässä peräti 2,6 milj. euroa budjetoitua pienemmiksi. Koronaviruksen tuomat kustannukset näkyvät vasta tulevien kuukausien raporteissa, lisäksi valtion tuen suuruus kunnille vielä epävarma.”

Kohta on yksimielisesti lisätty pöytäkirjaan.

Myöhemmin kokouksessa on käsitelty Hämeenlinnan joukkoliikenneviranomaisen pyynnöstä Hattulan kunnan linjausta poikkeustilan henkilökuljetuskustannusten korvaamisesta joukkoliikenteen supistamisen johdosta, koska kuljetukset eivät koronaepidemian vuoksi toteudu suunnitellulla tavalla.

Hattulassa koulukuljetuksia on kokoushetkellä ajettu vain yhdellä HämeBus Oy:n autolla, jonka osalta ajotunteja kertyy normaalitilannetta vähemmän. Kokonaan tyhjinä on ajettu ja 14.4. ovat lakanneet Renkajärvi–Sattula–Nihattula -liikenne ja Suontaka–Mervi–Pelkola–Sattula -liikenne.

Kunnanhallitus on päättänyt, että Hattulan kunta maksaa koulukuljetusten ja joukkoliikenteen korvaukset toteutuneen supistetun liikennöinnin mukaisesti. Kunta on huomioinut päätöstä tehdessään, että kunnan talousnäkymät ovat heikentyneet merkittävästi koronaviruksen myötä.

Toisaalta on pohdittu, että esimerkiksi liikennöitsijöiden konkurssitilanteet saattaisivat vaarantaa koulukuljetusten toimivuuden ja taloudellisuuden tilanteen palatessa normaaliksi. Helpoksi ei linjausta ole tehnyt sekään, että kunnanhallitus oli 6.4.2020 päättänyt, että millekään yrityssektorille ei kohdisteta erityistä taloudellista tukea.

Kunnanhallitus on myös käsitellyt yksinyrittäjän avustusta koronaepidemian aiheuttamiin taloudellisiin vaikeuksiin ja päättänyt myöntää tukea ministeriön ohjeistuksen mukaisesti.

Päätösvalta tuen myöntämisestä on delegoitu kunnanjohtajalle. Lisäksi kunnanhallitus on päättänyt ostaa tuen hakemisessa yritysneuvontapalvelua Meiju Honkavuorelta.

Päätöspöytäkirjojen perusteella Matti Puotilan johtamalla Hattulan kunnanhallituksella vaikuttaa olevan ohjat käsissään koronaepidemian päätöksentekoon aiheuttamien vaikutusten seurannassa ja analysoinnissa sekä toimenpiteissä niin yleiskuvan kuin yksityiskohtienkin osalta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.