Lauantai 21.09.2019
Nimipäivät: Mervi
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 3 m/s PL
 

Hymy Häme 2 tukee yrityksiä kehittymään

Yritysasiantuntija Päivi Tiura-Paavola ja yhteyspäällikkö Launo Haapamäki kertovat, että liikkeelle voi lähteä vaikka neuvojen kysymisestä – yrityksellä ei täydy olla esimerkiksi valmista investointisuunnitelmaa ennen yhteydenottoa asiantuntijoihin.

Hattulalaisille mikroyrityksille ja pk-yrityksille on nyt tarjolla kahdeksan tuntia maksutonta tuettua ohjausta ja yritysneuvontaa. Palvelua voivat hyödyntää myös ne, jotka suunnittelevat yritystoiminnan käynnistämistä Hattulaan.

– Menossa on Hämeen ELY-keskuksen rahoittama Hymy Häme 2 -hanke, jolla vahvistetaan Hämeen alueen yritystoimintaa, kertoo yhteyshenkilönä tomiva yritysasiantuntija Päivi Tiura-Paavola ProAgria Etelä-Suomesta.

Neuvontaa voi hyödyntää esimerkiksi yritystoiminnan rahoitusvaihtoehtojen selvittämiseen, oman liikeidean kehittelyyn tai myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen. Investointeja harkitseville yrittäjille aika on nyt otollinen, sillä Hämeen ELY-keskuksella on myönnettävissä vuosina 2019 ja 2020 yritystukia EUn maaseuturahastosta 4,5 miljoonaa euroa kummallekin vuodelle mikroyrityksille ja pk-yrityksille.

EU:n kriteerien mukaan koko Hattula on “maaseutua” eli kaikilla kunnassa toimivilla mikroyrityksillä ja pk-yrityksillä on mahdollisuus päästä neuvonnan ja investointitukien piiriin.

– Investointituen määrä Hämeessä on 20 prosenttia ja investointi voi kohdistua koneisiin tai laitteisiin, tuotantotiloihin tai aineettomiin hyödykkeisiin kuten ohjelmistoihin, Päivi Tiura-Paavola opastaa.

Pienin tuettava investointi on 10.000 euroa.

Yhteistyömahdollisuuksia yritykset voivat kartoittaa myös yritysryhmissä, joissa tuki on jopa 75 prosenttia kustannuksista. Yritysryhmä on loistava alusta liiketoiminnan sekä osaamisen kehittämiselle ja pilotoinnille.

Neuvonnassa yritykset pääsevät liikkeelle yhden luukun ja matalan kynnyksen periaatteella.

– Yhteydenotto minuun riittää niin kartoitetaan yhdessä tilanne ja mietitään askeleet eteenpäin, Tiura-Paavola sanoo.

Tiura-Paavola ja yhteyspäällikkö Launo Haapamäki Hattulan kunnasta rohkaisevat yrityksiä lähtemään liikkelle jo ideavaiheessa.

– Yhteyttä voi ottaa ihan neuvoja kysyäkseen, ilman että on mitään valmista konseptia.

Yhteystiedot ja yhteydenottolomake löytyvät ProAgrian sivuilta.

Tietoa jaetaan ja tulevista tapahtumista kerrotaan myös Facebook-ryhmässä Yrittäjä – onnistumme yhdessä.

Hymy-hankkeen kakkosvaihe kestää vuoden 2021 loppuun. Maanantaina toukokuun 27. päivänä kello 9–11 on tarjolla lisätietoa yritysryhmien saavuttamista tuloksista Hämeenlinnassa Vanajanparvella, osoitteessa Vanajantie 10 B, 5. krs.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.