Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Pilvistä
12°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Innostus nousee LEGO-tapahtuman lähestyessä

Tämä vuosi on Suomessa yhtä juhlaa, kuten tiedämme. Ympäri valtakuntaa järjestetään toinen toistaan mielenkiintoisempia tapahtumia ja tempauksia. Vetovoimaisilla tapahtumilla on runsaasti myönteisiä vaikutuksia. Ne luovat positiivista vipinää ja pöhinää, saavat ihmisiä liikkeelle, irrottavat perusarjesta, vahvistavat yhteisöllisyyttä, tarjoavat elämyksiä ja markkinoivat seutua tehokkaasti.

Elinkeinoelämän näkökulmasta vetovoimaiset tapahtumat voivat parhaimmillaan tuoda lisää asiakkaita ainakin hetkellisesti ja jos ei muuta, niin lisäävät näkyvyyttä. Paikkakunta pääsee ”esittäytymään” ja ehkä jonkun ulkopaikkakuntalaisen vierailijan taskuun jää niin hyvä tunne, että hän päättää jopa muuttaa kuntaan.

Tapahtumat ovat osa elinvoimatyötä, mutta niidenkin suhteen kilpailu on kovaa ja erottautuminen haasteellista. Aina ei ihan käsitetäkään, kuinka suuri ja pitkäjänteinen merkitys onnistuneella ja vetovoimaisella tapahtumalla voi olla. Tapahtumien organisointi toki vaatii aina oman aikansa ja työtä niiden eteen tehdään kovasti kuten Hattulassa on jo ehditty nähdä.

11. maaliskuuta kello 11-16 Juteinikeskuksella (Opinkuja 2, 13720 Parola) järjestetään harvinainen LEGO-näyttely, joka tuo näytille LEGO-kaupungin, rakennelmia, kokoelmia, figuureja ja pientä kilpaa. Näyttelyn sijoittuminen Hattulaan on myös huomioitu pienin korostuksin. Tapahtuman aikana esitetään LEGO-elokuva (kunhan vain kaikki menee hyvin!) ja lisäksi käynnissä on ollut LEGO-rakennuskilpailu, joka päättyy 26.2. Sitä on mainostettu radiossakin.

Tavoitteena on ollut saada perheet rakentelemaan yhdessä, kuten juhlavuoden teemaankin kuuluu. Tapahtuma on herättänyt ennakkoon valtavasti kiinnostusta seudullisellakin tasolla ja toivottavasti kaikki se mielenkiinto ja uteliaisuus realisoituu tapahtumapäivänä!

Facebookissa meillä on jo nyt yli tuhat tapahtumasta kiinnostunutta. Paikalle ovat tervetulleita ihan kaikki, iästä riippumatta, sillä Legothan ovat jo pitkäaikainen ilmiö ja koskettavat varmasti meitä kaikkia tavalla tai toisella. Nälän iskiessä voi Juteinikeskuksen edustalta ostaa myös grillimakkaraa.

Lego-tapahtuman järjestäminen on ollut mielekästä puuhaa ja toivottavasti siitä tulee olemaan kaikille vierailijoille paljon iloa. Tällaiset tapahtumat ovat minusta niitä parhaimpia ja synnyttävät toivon mukaan paljon myönteisiä kokemuksia kauniista Hattulastamme.

Launo Haapamäki

Kehittämiskoordinaattori

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.