Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Juha Prittisestä Hattulan tekninen johtaja

Hattulan kunnanvaltuusto päätti keskiviikkona pidetyssä kokouksessa ensi vuoden talousarviosta ja vuosien 2016–2018 taloussuunnitelmasta. Vuoden 2016 vuosikatetavoite on 1,6 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 211.000 euroa ylijäämäinen. Vuosina 2017 ja 2018 vuosikate on noin kaksi miljoonaa euroa ja tilikauden tulos keskimäärin 500.000 euroa.

Hattulan kunnanvaltuusto kokoontui hyväksymään vuoden 2016 talousarvion Parolan koululle.

Hattulan kunnanvaltuusto kokoontui hyväksymään vuoden 2016 talousarvion Parolan koululle.

Henkilöstökuluihin odotetaan maltillista 1,7 prosentin kasvua vuoteen 2015 verrattuna. Vuoden 2016 nettoinvestointeihin on varattu määrärahaa yhteensä 5,4 miljoonaa euroa, josta Juteinikeskukseen noin 2 miljoonaa euroa. Koko suunnitelmakauden 2016–2018 nettoinvestointeihin on varattu 9,5 miljoonaa euroa.

Valtuusto hyväksyi talousarvion hyvin pienin puhein, edes perinteisiä ryhmäpuheenvuoroja ei kuultu. Matti Kortesaari (kesk.) paljoksui talousarvioon sisältyviä kuutta uutta virkaa, vaikka kunnassa on rekrytointikielto.

Juha Prittinen on Hattulan kunnan uusi tekninen johtaja.

Juha Prittinen on Hattulan kunnan uusi tekninen johtaja.

Hattulan teknisen johtajan virkaan valittiin virkaa jo kolmisen kuukautta hoitanut arkkitehti Juha Prittinen. Miia Antin (kok.) teki esityksen asian palauttamisesta valmisteluun, jotta juuri valittu uusi kunnanjohtaja pääsisi mukaan valintaprosessiin alusta asti.

– Varsinkin sote-uudistuksen jälkeen tekninen johtaja on yksi kunnan keskeisimpiä tehtäviä, hän perusteli ja ehdotti myös hakukriteerien uudelleen tarkastelua.

Antinia kannatti Jaana Laine (ps.), mutta äänestyksessä palautusesitys kaatui lukemin 27–6.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) sanoi ennen äänestystä, että teknisen johtajan valinnasta on keskusteltu uuden kunnanjohtajan kanssa sekä heti hänen valintansa jälkeen että viime viikolla.

– Hän on sanonut, ettei halua keskeyttää hyvin valmisteltua prosessia. En ymmärrä miksi asia pitäisi palauttaa. Valtuusto on päättänyt pätevyyskriteerit emmekä voi lähteä niitä noin vain muuttamaan, Ventola kommentoi.

Prittinen kutsuttiin Hattulaan alun perin kunnanjohtajan päätöksellä vs. ja sittemmin vt. tekniseksi johtajaksi. Hän kertoi, että kolmen kuukauden sijaisuuden jälkeen hakupaperit myös vakituiseen virkaan oli helppo laittaa sisään.

– On tärkeää, että keskeisiltä päättäjiltä on tullut tuki ja luottamus, sanoo aiemmin Janakkalan teknisen toimen ja maankäytön johtajana kahdeksan vuotta työskennellyt Prittinen.

Hämeenlinnalaislähtöisen Juha Prittisen työuralta löytyy myös viisi vuotta Helsingin kaupungin rakennusvirastossa. Tätä ennen hän toimi viisi vuotta Lepaalla ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun lehtorina.

– Kun tekee kotiseudullaan töitä, pystyy motivoitumaan ilman että täytyy erikseen miettiä. Lepaalla työhöni liittyi paljon myös kulttuurihistoriaa joten ymmärrän aika paljon siitä, miksi asuttu ympäristömme näyttää siltä miltä näyttää. Jos ei ymmärrä historiaa, ei pysty suunnittelemaan tulevaisuuttakaan, hän luonnehtii.

Hattulan tulevaisuuden Prittinen näkee valoisana, kun esimerkiksi kilpaillaan Etelä-Suomesta asuinpaikkaa etsivistä ihmisistä.

– Ei tästä olosuhteiden kannalta paljon pysty parantamaan. Kun asiat hoidetaan pitkällä tähtäimellä hyvin, väestönkasvu on aika lailla luonnonlaki.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.