Lauantai 15.08.2020
Nimipäivät: Marjatta, Marja, Jaana, Marianna, Marjo
Hämeenlinna
Selkeää
23°C
Tuuli: 1 m/s L
 

Kunnanvaltuusto päätti ostaa Aluetaksilta tilat lukiolle

Hattulan kunnanvaltuustossa “jumpattiin” aluksi, kun kunnanhallituksen jäsenet jääväsivät itsensä pykälässä, jossa käsiteltiin edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksymistä.

Hattulan kunnanvaltuuston kokouksen ensimmäinen pykälä käsitteli edellisen, 20.1.2020 pidetyn kokouksen pöytäkirjan hyväksymistä. Pöytäkirjantarkastaja ei ollut pöytäkirjaa hyväksynyt, joten valtuuston oli hyväksyttävä pöytäkirja.

Kari Ventola (kok.) ihmetteli juridiikkaa ja kuntalain soveltamista valtuuston viime kokouksessa puheena olleen tilapäisen valiokunnan perustamisesta. Valiokunta olisi perustettu kunnanhallituksen luottamuksen mittaamiseksi. Ventola myös huomautti, että kunnanhallituksen tulisi jäävätä itsensä pykälän käsittelystä ja näin kävikin.

Edelleen Ventola ihmetteli, että valtuuston haluamaa selvitystä työsuojeluilmoituksista ei edelleenkään ole tuotu valtuustolle. Hän ehdotti ylimääräistä valtuuston kokousta jotta asian käsittelyyn saataisiin jämäkkyyttä.

Valtuuston puheenjohtaja Ville Myllymäki (sd.) kertoi, että viime kokouksen puheita tilapäisen valiokunnan asettamisesta ei merkitty viralliseksi aloitteeksi, koska allekirjoituksia ei oltu kerätty etukäteen.

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto kertoi, että työsuojelupäällikön ja -valtuutetun kanssa on käyty läpi työsuojeluilmoituksia, mutta virallista päätöstä ei ollut olemassa ennen nyt tapahtunutta pöytäkirjan hyväksyntää.

Ville Myllymäki ja Katariina Koivisto selvittivät osaltaan näkemyksiään viime kokouksen tapahtumista. Kuvassa etualalla hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen.

Seppo Söderlund (ps.) muistutti, että nyt käsitellään pöytäkirjan hyväksyntää eikä mitään muuta, ja näin pöytäkirja hyväksyttiinkin.

Valtuustoaloite seniorien liikuntakortin käyttöönottamisesta siirrettiin käsiteltäväksi seuraavaan kokoukseen. Valtuustoaloite siitä, että extranettiin saadaan kaikkien hallintokuntien esityslistat ja pöytäkirjat näkyviin jokaiselle valtuutetulle todettiin loppuun käsitellyksi.

Valtuutetun ja kunnan asukkaan tiedonsaannin laatu paranee, vaikka extranetin materiaalilisäystä ei toteutetakaan. Kunnan kotisivuille näet julkaistaan myös pdf-muotoinen esityslista ja pöytäkirja, joka sisältää julkisen oheismateriaali- ja liiteaineiston.

Valtuusto myönsi omavelkaisen takauksen Hattula-Kiinteistöt Oy:n enintään 1,3 miljoonan euron lainalle terveysaseman rahoittamiseksi. Laina-aika on 10 vuotta.

Valtuusto myös hyväksyi sopimuksen kesäyliopistoyhteistyöstä ja valitsi kesäyliopiston neuvottelukuntaan Hattulan edustajaksi Markus Rantsin.

Valtuusto hyväksyi juridisten selkkausten välttämiseksi uudelleen hieman muutetun pykälän Parolan yhtenäiskoulun uusien tilojen rakentamisesta. Rantsi (kok.) ehdotti, että uuden koulun oheen kaavaillun lisäliikuntatilan ohella selvitettäisiin myös tekojääradan rakentamista. Häntä kannattivat Ritva Viitala ja Jiri Kattelus.

Uuden esityksen takia valtuutettu Mari Monto ehdotti viiden minuutin taukoa kokoukseen ja ryhmien sekä valtuutettujen keskinäistä neuvottelua. Näin tehtiinkin ja valtuusto keskusteli epävirallisesti asiasta.

Kokouksen jatkuttua valtuutettu Mikko Sabel (vihr.) muistutti, että selvityksetkin maksavat. Sabel oli sitä mieltä, että tekojäärataa ei nyt selvitettäisi.

Äänestyksessä alkuperäinen päätösesitys sai 18 ääntä ja Rantsin muutosesitys 16 ääntä, 1 tyhjä. Valtuusto päätti asiasta näin ollen esityksen mukaisesti.

Kunnanvaltuusto päätti ostaa Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:ltä Parolantie 35:ssä sijaitsevan liikekiinteistön hintaan 400.000 euroa sisäilmaongelmista kärsivän lukion väistötiloiksi. Aluetaksi on myynyt vuonna 2015 valmistuneita tilojaan julkisesti jo tovin.

Pentti Pietilä (kesk.) esitti, että tehdään saman tien vakituinen lukio taksikeskuksesta. Teemu Salvisto (kesk.) pyysi Pietilää lieventämään esitystään niin, että tutkitaan mahdollisuutta muuntaa Aluetaksitilat vakituisiksi lukiotiloiksi. Esityksestä ei äänestetty, koska Pietilä ei esitystään lieventänyt.

Valtuusto myös hyväksyi talousarvioon 500.000 euron määrärahavarauksen uuden terveysaseman ensikertaiseen kalustamiseen.

Jiri Kattelus toivoi, että rahankäyttöön kalustamisessa kiinnitetään huomiota, ettei tapahdu “ohilyöntejä”. Ideaa kannatti mm. Hanna Jokinen (vas.).

Juha Reinikainen

…live-seuranta on päättynyt……live-seuranta on päättynyt……live-seuranta on päättynyt…

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.