Keskiviikko 05.08.2020
Nimipäivät: Salme, Sanelma
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
21°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Komentaja, rehtori ja pian myös kunnanjohtaja – Pekka Järvi äänestettiin Hattulan johtoon Lepaan kartanon juhlavissa puitteissa

Elise Oikari (kd.) tiputti äänestyslipukkeen kulhoon hymynkare kasvoillaan.

Hattulan kunnanvaltuusto äänesti suljetulla lippuäänestyksellä kunnanjohtajan sijaiseksi ajalle 1.8.2020–31.10.2021 Pekka Järven. Hattulalainen Järvi myös oli kunnanhallituksen kärkiehdokas.

Äänestyksiin jouduttiin, kun Ritva Viitala (kesk.) ehdotti viran jättämistä täyttämättä ja töiden hoitamista sisäisin järjestelyin ja Marjatta Perkiö (sd.) ehdotti kunnanjohtajaksi Akaan hallintopäällikkö Salla Saari-Männistöä.

Perkiö ihmetteli Järven – Panssariprikaatin entisen komentajan ja nykyisen Päivölän kansanopiston rehtorin – nostamista kärkeen, kun hakijoilta löytyi paljon kunnallisalan osaamista.

– Salla Saari-Männistöllä on vahva kokemus, ehdotan häntä. Mielestäni ei riitä, että asuu Hattulassa, perusteli Perkiö.

Marjatta Perkiö kuvaili hämmästyneensä kauheasti, kun näki kunnanhallituksen esityksen.

Viitalan esitystä kannatti Teemu Salvisto (kesk.). Käsittelyn jatkaminen viran täyttö mielessä kuitenkin voitti äänestyksessä lukemin 28–3.

Suljetussa lippuäänestyksessä kunnanjohtajaksi oli tämän jälkeen mahdollista kannattaa ketä tahansa tehtävään hakenutta. Järvi keräsi 27 ja Saari-Männistö 3 ääntä yhden äänen tultua hylätyksi.

– Emme ole pienin emmekä suurin kunta, mutta kyllä meillä hyvä tulevaisuus on, Järvi jutusteli kiitossanoissaan valinnan jälkeen.

Pekka Järvestä tulee Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koiviston opintovapaan ajaksi.

Talous- ja henkilöstöjohtajan virkaan valittiin ilman pulinoita HM Pekka Karvonen mikä oli myös kunnanhallituksen esitys.

Lepaan juhlavalla mutta tunnelmallisella kartanolla pidetyn tilaisuuden eniten keskustelua herättänyt pykälä oli kuitenkin vielä edessä.

Mikko Vahlman seisoi kunnanhallituksen esityksen takana ja kannatti myös puheenvuorossaan Pekka Järveä. Vahlmanin mielestä kunta tarvitsee nyt vahvan johtajan.

Kuin kontrastina valoverhojen läpi siivilöityvälle päivänvalolle puitiin lopuksi näet niinkin ikävää asiaa kuin työsuojeluilmoituksia. Kyseessä oli tiedoksisaantipykälä josta ei ollut määrä tehdäkään päätöksiä, mutta silti pitkään väiteltiin erilaisista jääviyksistä ja siitä, kuinka laajasti ilmoitusten sisältöä on mahdollista valtuutetuille saattaa tiedoksi.

Kunnanhallitus oli valtuuston aiemman pyynnön mukaisesti tuonut tiedoksi vuosina 2017–2019 kunnanhallitukselle tehdyt työsuojeluilmoitukset niiltä osin, kun niiden katsottiin sisältävän ei-salassapidettävää aineistoa.

Kari Ventola pudotti äänestyslipukkeen kunnanjohtaja Koiviston pitämään taikinakulhoon. Etualalla Pentti Pietilä.

Kari Ventola (kok.) ei ollut tyytyväinen aineiston laajuuteen vaan esitti pykälän palauttamista valmisteluun. Tämä todettiin lopulta turhaksi, kun ilmoitusten sisältöä luvattiin selventää valtuutetuille vaikka jossain erillisessä seminaarissa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.