Keskiviikko 05.08.2020
Nimipäivät: Salme, Sanelma
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
21°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Kunta kokoaa yhteen naapuriapua tarjoavien ja tarvitsevien tietoja

Naapuriapu on kauppa- tai muuta asiointiapua ja se on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka ovat hallituksen määräyksestä karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa sekä muille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tässä muuttuneessa tilanteessa kokevat tarvitsevansa apua.

Hattulan kunta kerää yhteen naapuriapua tarjoavat ja naapuriapua tarvitsevat. Tiedot avuntarjoajista julkaistaan kunnan kotisivuille asuinalueittain. Kunkin alueen yhteyshenkilöt saattavat avun tarvitsijat ja paikalliset avunantajat yhteen. Mikäli jollain asuinalueella ei ole nimettyä yhteyshenkilöä, yhteyshenkilönä toimii kirjaston palvelupiste (yhteystiedot jäljempänä).

Avuntarvitsija voi itse soittaa suoraan oman alueen yhteyshenkilölle tai kirjaston palvelupisteeseen avun saamiseksi. Kirjaston palvelupiste puh. 050 509 0335 (ma-pe klo 10-16, la-su klo 10-13).

Naapuriavun yhteydessä tulee välttää fyysistä kontaktia

  • Auttaja ei tule sisälle asuntoon vaan jätä esimerkiksi ostokset ulko-ovelle.
  • Tarvittaessa juttele etäisyyden päästä.
  • Sovi auttamisesta etukäteen puhelimitse autettavan kanssa, esim. kauppalista ja ostosten maksutapa ja vaihtorahat. Käteisellä maksamisen lisäksi esimerkiksi yleisesti käytössä oleva Mobile Pay tai Osuuspankin ja Nordean käyttämä Siirto-palvelu mahdollistavat välittömän rahansiirron tililtä toiselle. Pyrkikää välttämään käteisen käyttöä.
  • Apteekin reseptilääkkeissä tarvitaan vapaamuotoinen valtakirja, josta löytyy seuraavat asiat: Asiakkaan nimi ja henkilötunnus, Valtuutetun nimi, Mitä lääkkeitä valtuutettu hakee, Asiakkaan puhelinnumero, Asiakkaan allekirjoitus, Kuinka kauan valtuutus on voimassa esim. yhden haku kerran. (Huom! Toisen puolesta ei voi noutaa huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä, ja unilääkkeistä vain pientä pakkauskokoa. Tarvittaessa voit tiedustella apteekista kotiinkuljetuspalvelua.)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.