Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Lähiötupa on asukkaiden toinen olohuone

Lähiöasukkaiden toinen olohuone. Marja Tossavainen kertoo, että Nasta Lähiötupaan on suunniteltu esimerkiksi kisastudion järjestämistä tv:n urheilulähetysten aikana.

Lähiöasukkaiden toinen olohuone. Marja Tossavainen kertoo, että Nasta Lähiötupaan on suunniteltu esimerkiksi kisastudion järjestämistä tv:n urheilulähetysten aikana. Keskiviikkona käynnissä oli joulukorttien teko.

– Kahvit keitellään aina, ja kahvimaksu kerätään omantunnon mukaan, lausuu Marja Tossavainen yhden Nasta Lähiötuvan keskeisen toimintaperiaatteen.

Nuorisotalon päädyssä marraskuun alussa avautunut lähiötupa on aluksi avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin. Kävijöitä on noin 30 henkilöä koonneen avajaispäivän jälkeen ollut 10–20 kunakin aukiolopäivänä.

Marja Tossavainen ja Sari Bärn ohjaavat järjestettyä toimintaa, mutta tekemisen pakkoa lähiötuvalla ei ole.

– Tämän on tarkoitus olla lähiöasukkaiden toinen olohuone. Tuvalla voi myös vain oleilla, lukea lehtiä, tuoda omat kutimet tai jutella muiden kanssa. Tänään teemme joulukortteja ja parin viikon päästä on käpypaja. Pikkujouluja lähiötuvalla vietetään joulukuun 16. päivänä.

– TV ei ole vielä paikallaan, mutta on ajateltu, että esimerkiksi jääkiekon MM-kisoja voisi katsella ja pitää omaa kisastudiota, Tossavainen jatkaa.

Suunnitteilla on myös pelikerhoja, leivonta- ja ruoanlaittoteemapäiviä sekä yhdistysten esittäytymisiä. Lähiötuvan tietokoneella ja kopiokoneella voi myös hoitaa arkipäivän käytännön asioita.

– Tänne ovat tervetulleita myös muut hattulalaiset kuin parolalaiset, Marja Tossavainen kannustaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.